onsdag 1 november 2017

Ett märkligt liv.

Minst åtta döda i en körning vilket betyder att inte heller USA är besparade ifrån dessa terrordåd. Världen ser väldigt märklig ut.
Samtidigt som anklagelser om sneda blickar, fingrar som gjort som de velat och opassande texter är stort i västvärlden, för jag betvivlar att någon bryr sig om detta i de länder där de verkligen borde engagera sig i det, går det människor runt och känner att de måste döda någon.
svt.se

Det finns två av denna typ enligt mig.
Först den störde som av någon anledning gör det efter egna tankar och sedan den religiöse.
Den sistnämnda får man inte yppa utan att bli kallad för olämpliga saker.
Det kan såklart vara vem som helst men min tanke är att det är religiöst när det händer såhär.
Den "typiske" massmördaren sätter sig inte i en bil för att opersonligt köra över människor utan den gör på andra sätt. Den som gör såhär vill synas, höras och döda så många som möjligt samtidigt.

De flesta människor oroar sig för en hel del saker.
Att befinna sig på en större plats ska inte behöva vara skrämmande men de flesta tittar sig nog över axeln med jämna steg idag. Så var det inte när jag var liten.
Det var inte så i mina tonår.
Det har dykt upp med åren och är för mig skrämmande.
När jag var liten låste vi aldrig dörren och när vi kom på semester hängde det stora affischer med namn på alla dömda sexförbrytare som var aktiva i området.

Idag låser du dörren och om en dömd förbrytares ansikte hamnar någonstans är det kränkande för denna. En blick kan idag innebära en sexuell trakasseri.

De religiösa inom islam tror att man kommer till paradiset och får en massa oskulder. Kristendomen tror att livet avslutas i himlen eller helvetet.
Jag tror på återfödelse.
Min fasta övertygelse är att den person som gör såhär för att skada och döda andra människor med berott mod kommer att få det straff den en dag förtjänar. Karma kan vara jobbigt.
Hur kan man välja att göra såhär?
Hur korkad kan man bli när man tror att det ska komma något bra utav att döda andra levande varelser!?
Samtidigt svälter barn ihjäl i många länder och alla kämpar för att överleva.
Denna man som har utfört detta terrorbrott kanske helt enkelt har haft det för bra i sin barndom. Eller tvärtom. Det spelar ingen roll, för ingen annan kan hjälpa det.

Oavsett vad denne man tror eller tänker så hoppas jag att han en dag förstår vad han har gjort.
Stackars de människor som drabbades av detta terrorattentat.
Ingen verkar gå säker längre och det är fruktansvärt.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/uppgifter-skottlossning-pa-manhattan