fredag 24 maj 2019

Den mediala viskleken.

När jag var liten hade vi en lek som hette viskleken och jag vet att den finns än.
Den går ut på att deltagarna sätter sig i en ring och sedan viskar den förste en mening i örat på nästa, som i sin tur ska viska samma sak vidare till nästa, och så vidare, och så vidare..
Den som får veta sist ska säga det den har hört högt.
Det stämde aldrig någonsin.
svt.se

För mig är källan alltid viktig.
Nästan. Jag litar nämligen främst på SVT och Sveriges radio.
Jag läser inte skvallerpressen eller andra tidningar då jag anser att det statliga borde stå för det som är rätt i vårt land. Media är dock många gånger som viskleken.

Läs något, tolka det och väg in det du vill ha en försäljning på.
Nästa medie använder den förra tidningens skriveri och så vidare.
Den sista artikeln stämmer inte men den ger reaktionerna och jag tycker det är väldigt dålig journalistik när man hellre ser en påhittad nyhet än en sann.

De sista dagarna har jag fått veta att jag skyddar en man som tafsar.
Jag skulle vilja påstå att detta är det ultimata beviset på att den socialistiskt styrda skolan många i Sverige har gått i, inte har klarat att lära ut den mest grundläggande läsförståelsen.
Jag gör ett inlägg om det överförmynderi en kvinna blir utsatt för och den brist på civilkurage som finns när män, enligt mig främst män som tror sig göra "rätt", ser kvinnor som offer som ska skyddas.
Jag är inget offer.
Inte mina kvinnliga vänner heller.
Jag skulle aldrig försvara den som antastar någon utan hyllar den kvinna som sa ifrån, redde ut bekymret och sedan gick vidare.

Tänk att vi lever i ett land där våldtäktsmän går fria.
Ett föräldrapar blev häromdagen dömda för misshandel av sitt barn.
Har någon sett deras ansikten eller namn i SVT?
En kvinna i Blekinge är anhållen för att ha tvingat sina barn att posera framför en kamera och sedan har hon sålt bilderna. Det kallas barnpornografi och är det värsta jag kan tänka mig.
Har någon sett hennes ansikte?
Männens ansikten?
Nej, det är inte viktigt.
Men en man som för ett och ett halvt år sedan tog en vän på brösten, där det reddes ut och de än idag är vänner.. Det blir riksmedia.

Det är nu jag får veta att jag skyddar någon för att de är just Sverigedemokrater.
Nej, jag skyddar ingen som tafsar.
Jag hyllar en kvinna som sa ifrån och fördömer den som sätter sig över henne och anmäler något som hon själv anser vara utagerat.
Samma personer som nu anser att jag skyddar Peter Lundgren, vilket jag för den läskunniga inte gör, bör också se att jag "skyddade" Virtanen, Timell och Kronér.
För mig står lagen över allt och media ska inte agera bödel.
När fyllet går in, går vettet ut och jag har under alla år som musiker sett detta åtskilliga gånger. Självklart är dock inte fyllet en ursäkt för alla måste ändå ansvara för sina handlingar.
Egentligen kanske det bästa vore att göra en kollektiv anmälan mot alla män och medelålders kvinnor (de är enligt min erfarenhet faktiskt värre än många andra - vilket inte betyder att jag menar specifikt varenda medelålders kvinna i Sverige) för det är garanterat alltid någon som har gjort något.

Jag är uppvuxen med uppfostran att jag ska säga ifrån när det är något och det lever jag efter.
Jag säger ifrån och när något inte passar mig så vet alla andra det rätt omgående.
Jag står för det jag gör och tycker.
När andra människor lägger en värdering i det blir det dock bekymmer för inte någonstans påstår jag att alla andra ska vara som jag. Jag benämner mig till och med som "störd" då jag vet att få agerar som jag gör. Kvinnan som fick en hand på brösten agerade likadant.
Hon sa ifrån vilket för mig innebär civilkurage.
Hade hon själv anmält händelsen hade jag aldrig skrivit något för då hade det varit hennes bedömning av det hela och den hade jag respekterat.

Men, nu anmäler någon annan.
Vad är det för samhälle vi lever i!?
"Offret" anser att det hela är utagerat, men någon annan anser ändå att hon är ett offer som inte själv förstår det och anmäler. Jag hade blivit oerhört arg om någon gjorde så mot mig.
Då påstår man att hon är rädd och har känt sig underställd mannen.
Varför väntar man då i ett och ett halvt år?

Jag är lärare till yrket och nu även kommunalråd och ordförande i kommunens Personalutskott. Vi har en policy mot kränkande behandling som jag varit med och klubbat samt står bakom till 100%.
Som lärare, och även som förälder, lär jag dock ut att problem tas upp direkt.
Händer det något eller något känns fel så tar man det med en vuxen omgående så att problemet kan lösas. Vi tror nämligen inte på "Öga för öga". Vi tror på uppriktighet, ärlighet och förlåtande.
Säg ifrån när något inte är som det ska för annars har ingen möjligheten att förstå och förändra sitt beteende.

Så nej.
Ett förtydligande till alla människor som känner sig trampade på, kränkta eller tror att jag förespråkar tafsande, våld, kränkningar eller något annat som känns jobbigt:
Jag står upp för den enskilda individens egna rätt att bestämma över sin egen kropp och det gör jag i alla lägen och under alla premisser. Oavsett om det är Peter Lundgren, Lars Ohly eller Schyman.
Partitillhörighet, religion, ålder eller kön spelar nämligen ingen roll.
Detta betyder inte att jag tycker att vem som helst ska gå och ta på den de vill.
Det betyder istället att jag anser att det är den som får en hand på sig, som ska bestämma om det är en kränkning eller inte.
Det beslutet den personen sen tar, det bör även mediesverige respektera.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/toppmoderaten-om-sd-krisen-jag-ser-inte-problemet-fran-borjan