tisdag 6 april 2021

Dags att hylla EU?

Flaggdagarna i Sverige ska bli färre.
Vi har  i dagsläget 18 flaggdagar, varav sex av dem är kungliga.
Tanken är nu att dessa ska bli ännu färre vid nästa tronskifte och istället ska man införa en flaggdag för EU-valet. I detta är jag så konservativ så det lyser.
Jag har en viss förståelse för att vi ska se över flaggdagarna, vilket är relativt naturligt då kungen avgår och kronprinsessan tar över, men ett tvång på att ändra alla dagarna bör det inte vara.
Och det jag sedan vänder mig helt emot:
Jag vill inte ha någon allmän flaggdag för EU på något sätt.

I det stora spelar det ingen roll för en flagga kan varken rädda eller döda någon, utan det blir för mig en principsak. Jag anser att kungafamiljen är viktig för Sverige och något vi ska vara stolta över. Att man såg över apanaget köper jag på samma sätt som att någon smärre förändring kan ske, men vi behöver inte lägga in EU med.

Vi har ingen flaggstång utan enbart en mindre flagga som man hänger på väggen.
Jag vet att det finns regler men den flaggan vajar nästan alltid.
Jag är svensk och stolt över det varpå jag tycker att min lilla flagga kan vaja på samma sätt som att jag vill ha en häradsflagga. Där går min gräns.

Varje individ får flagga med vad de vill, när de vill, så länge det inte är på kommunala eller statliga byggnader. Jag anser dock inte att någon ska bli mer eller mindre tvingad att hissa den svenska flaggan för EU. Jag anser ju att EU har blivit en överstat som regeringen godkänner att ta ut skatt från oss.
En stat som plötsligt tar beslut som vi är tvingade att följa, vilket gör Sverige till ett pytteland som bara betalar för andra länders flathet och brist på organisation för att klara sig ur kriser.

Jag betalar betydligt hellre till kungahuset än EU och vill inte ha någon flaggdag för att hylla den överstat hela apparaten har blivit. Upp med den svenska flaggan och hylla de dagar vi har innan regeringen kommer på att vi plötsligt ska hylla varenda ny svensk med ursprungsflaggan också.