måndag 12 april 2021

Lägger du till eller drar ifrån?

Bilderna i artikeln nederst är från ett test som visar om du hellre lägger till än drar av, vilket för mig blir mycket spännande. Jag skulle direkt säga att jag är en person som lägger till saker, men när jag ser legot så hade jag tagit bort biten till höger. Raderat raden till höger i figuren.
Det hade ju varit lättast.
När det sedan kommer till att säga nej och försöka fungera, där säger jag alltid ja.
Kan någon... Ja!
Alltid.
Förhoppningen är ju att någon annan till slut ska säga ja den dag jag behöver det.

Mitt liv hade förmodligen stressat de flesta.
Heltid på jobbet, halvtidsstudier vid sidan av, fem barn med aktiviteter och utflykter, ständiga projekt överallt, politiken ett par dagar i veckan, möte med hembygdsföreningen en gång i månaden och sedan egna aktiviteter.
Försöka träffa vänner ibland.
Aktiviteterna är inställda sedan ett tag tillbaka, men annars rullar allt precis som vanligt men jag älskar det. Tanken på att ens sätta sig är skräckinjagande.
Varför skulle jag sätta mig om jag kanske ändå dör i morgon!?

Jag har svårt för att säga nej, men trivs med att säga ja.
När det plötsligt blir tid över, då kommer alla projekt som kan sättas igång och det som för många säkert är normalt, är för mig fruktansvärt. Ingen orkar se en film med mig för hur bra den än är så kan jag inte sitta stilla. Jag behöver en dator och skriva, en podd i örat och candycrush på mobilen samtidigt för att kunna följa med i filmen. Viker jag tvätt har jag ipaden med för att se någon serie och mobilen i fickan med luren i örat för att höra en podd samtidigt. Min hjärna fungerar bäst då.
Den trivs med att ha fullt upp.
Sommarlov.
En underbar tanke för de flesta och så även för mig med mitt yrkesval.
Tanken på att inte göra någonting är dock jobbigt så jag sökte sommarkurser på högskolan. Kunskap är makt och vem skulle inte vilja lära sig mer om huliganism i samhället eller ungdomars hälsa och livstil? Till nästa sommar tar jag ut min examen, vilket blir den andra på högskolan, men tankarna ligger redan på vad jag ska läsa sen. 
Jag vill in och förändra i skolvärlden uppifrån för som jag ser det sitter det ett gäng röda tomtar och skriver fantasitexter om hur det skulle vara i landet Flum, med rosa moln och prickiga elefanter.

Att då välja om jag ska lägga till eller ta bort?
Lättast vore att plocka bort saker, vilket jag gör i artikeln, men i verkligheten är det så svårt och jag är rätt säker på att allas vardag ser ut så.
Man kan gnälla och tycka att förra året var skit, men jag anser att det var alldeles utmärkt.
Så mycket tid jag har fått med barnen, har jag aldrig haft innan.
När alla aktiviteter försvann så blev det tid för brädspel, pussel och att bara vara.
Fantastiskt skönt!

Se artikeln och fundera över hur du är.
Lägger du till så är du i majoritet, men drar du av så kanske du har lättare för att sortera vad som är viktigt.