måndag 5 april 2021

Kanske en förutfattad mening..

Hela lägenheten täcks av mögel. 
Väggar, golv och tak.
Överallt!
Lägenheten i Rosengård hade stått tom i tio månader och när den som hyrde den kom tillbaka så såg det ut på det sätt som artikeln visar.

Man kan fokusera på två saker.
Nummer ett är självklart det uppenbara över hur en lägenhet kan förstöras på detta sätt på så pass kort tid. Det borde inte gå i ett hus med rätt ventilation och att det inte har spritt sig till grannarna måste vara ett under.

Nummer två är det faktum att lägenheten stod tom i tio månader.
Vart reser man i tio månader?
Att bo i Rosengård får mig att fundera på att det kanske helt enkelt är så att ingen bor i lägenheten egentligen. Det kan mycket väl förekomma målvaktslägenheten som enbart är till för att få en bostads adress.
I Sverige finns även rätt långtgående regler för att se till att människor som exempelvis får pension inte flyttar någonstans för att sen bara utnyttja systemet.
Nu vet jag ju inte om så är fallet här, men något känns märkligt.
Vem bor någon annanstans så pass länge utan att se till att någon sköter boendet?

Spännande i det hela är även att personen som då inte varit i lägenheten men stått på den, uppenbarligen har lyckats att ta sig utomlands under en pågående pandemi.
Sist jag tittade så kostade det skjortan att försöka få alla intyg för att ta sig någonstans.

Det må vara mina fördomar för jag vet att det finns mycket människor i Malmö och så även i Rosengård, som arbetar och gör rätt för sig. Min uppfattning är dock att de många gånger inte är i majoritet i dessa områden. 

Någon har alltså en lägenhet och lämnar den i tio månader.
Någonting står absolut inte rätt till och jag hoppas att varenda myndighet lägger energi på detta. Det är lätt att sätta dit Svenssons som begår mindre brott eller har gjort fel, men när det är systematiskt fusk så är det desto svårare. Något system måste de införa för att det ska gå att kontrollera hur många som bor på ett visst ställe för någonstans går gränsen för vad som är ok.