tisdag 20 april 2021

För att inte Gud ska vara ledsen.

Ramadan pågår fram tills mitten av maj i år, och innebär att alla friska personer över tretton år har matuppehåll när solen är uppe. Om man är muslim. Det betyder att de stiger upp väldigt tidigt för att äta, lägger sig igen och går upp för att jobba eller gå till skolan. Kvällstid håller de sig vakna tills de får äta, när solen har gått ner.
Detta känns säkert av i skolan för att gå en hel dag utan bekymmer, det är svårt.
Speciellt när man inte har ätit.
Flickan i inslaget menar att hon själv valt att fasta och att hon tycker att det är kul, 
Det är fullt möjligt att det är så och många barn klarar säkert sig utmärkt utan att äta. Bekymret blir dock när det kommer till de andra punkterna.
Hur pass pigga är dessa elever när klockan har blivit eftermiddag?

Som jag ser det utifrån att jag är lärare, så skulle man kunna ta bort all form av skolmat som nu finns i skolorna. Jag är nämligen inte intresserad av att tvinga barn till en vettig mathållning utan anser att det är föräldrarnas uppgift att lära det. Pannkakor, hamburgare, pizza...
Ät det varenda dag.
Bara ni äter!

Att försöka bedriva undervisning med trötta hungriga barn är inte lätt, varpå frågan om att fasta under Ramadan eller inte, enligt mig är självklar.
Nummer ett är att barn inte fastar, för deras huvud hänger med betydligt bättre när de har ätit.

Som jag ser på saken är detta en tydlig krock med religion och hur ett land fungerar. I Sverige tar vi bara hänsyn till religion när det är den vi själv utgår i från. Ja, vi har lov på grund av religionen men det är upp till dig att sköta skolan i vanliga fall. Därmed bör inte skolan ha någon form av religiös påverkan.
Barn gör som vuxna gör, inte som de säger.
Fastar föräldrarna kommer barnen vilja göra likadant och då bör föräldrarna stå upp starka och berätta för barnen vad som är viktigast. 
Skolan måste fungera för att framtiden ska säkras något sånär.

I Sverige måste lagen, skolplikten och tänket kring elevens bästa alltid vara fokus.
Inte religion, oavsett vilken det är.
Jag förstår läraren som skickade ut meddelandet för det är tydligt att det hon har märkt av tidigare, är barn som av trötthet och hunger inte har fungerat som vanligt under lektionerna.
Finns det en Gud bör denne se till barnets bästa.