tisdag 14 juni 2022

Ett steg närmre..

Tyskland har nu uppe på tapeten om att avkriminalisera cannabis.
Norge har det klart.
Flera länder runt om i Europa går nu Portugals väg och jag har sedan de första resultaten kom därifrån stått för detta. Att avkriminalisera står inte för att göra allt lagligt, utan om att förändra bilden för dem som kan använda det som exempelvis medicin.

I en av artiklarna nedan berättar en kvinna om att det enda sättet som hennes smärtor kan försvinna på är genom cannabis. Inga läkemedel har fungerat utan har istället gett mer biverkningar än hennes MS har gett henne. Hon har till slut fått hjälp via Danmark.
Varför är det så svårt här?

I ett program på P1 för ett tag sedan pratade de om att det alltid är så att de liberala vindarna vinner förr eller senare. Att avkriminalisera är en liberal tanke vilket gör att det innan min död med största sannolikhet är ok. Det är bara så att det tar lite längre tid för de där människorna som bara ser problem med allting inte kan se fördelarna.

Dessa människor skulle kunna förklara för denna kvinna att hon ska ha ont istället för att ta den cannabis hon nu tar. Hon har en sjukdom som gör att hon alltid har smärtor. 
Ska hon verkligen behöva ha ont på grund av att vissa envisa människor inte förstår att man kan använda saker på olika sätt?

Jag tror på forskning och att saker kan förändras. 
Jag anser att detta är en sak som med tiden kommer att förändras. 
Jag tror att efter hand som fler blir hjälpta med detta så kommer också fler ändra åsikt.

Jag är inte för att människor ska droga ner sig men den dag drogen är en medicin istället, blev det då annorlunda? 
Man kan knarka med tabletter med.
Då föredrar jag att tro på en kvinna som den i artikeln.
Istället för att idiotförklara så tänk tanken att det är det enda som fungerar.