onsdag 15 juni 2022

Vi vill inte hålla individuella atleter ansvariga.

Ingen som känner mig kan beskriva mig som en sportmänniska för det intresserar mig inte.
Jag bryr mig lika lite om vem som vinner en fotbollsmatch idag som vem som vann för hundra år sedan eller om hundra år. Det förändrar ingenting viktigt.
Ett beslut som detta gör det dock.

US Open väljer att inte följa tidigare tävlingar och låter både tennisspelare från Ryssland och Belarus vara med. Tidigare har de varit bortplockade på grund av sin nationalitet.
US Open menar istället att det inte går att hålla individuella atleter ansvariga för vad ett land gör.
TACK!
Och jag skriver även äntligen.

Jag förstår att man försöker sätta dit Putin och menar att han ska straffas för vad han gör, vilket jag kan förstå. Att hela landet ska gå på knäna tror dock inte jag hjälper för informationen om varför de går på knäna kommer många gånger inte fram.
När deras media ständigt upprepar att de inte har gjort något så tror människor där på det lika hårt som att människor än idag vidhåller att corona är en farlig sjukdom.
Fakta biter helt enkelt inte.

Som jag skriver så förstår jag tänket, men tycker inte att det är rätt att straffa alla i ett helt land för att ledaren inte beter sig korrekt.
För mig handlar inte det om huruvida något är rätt eller fel, utan att jag inte vill dömas för att jag exempelvis är blond, från Sverige eller från landet.
Jag ska dömas för felen jag gör.
Människorna i Ryssland.. vad ska de dömas för?
Att de är födda i fel land?

Vissa saker stör sedan mer än andra.
Jag kan förstå att man tjänar politiska poäng på att sätta vissa stopp men i Karlskrona har exempelvis ryska barnhemsbarn fått komma på kollo under somrarna för att slippa sin trista vardag.
Varför ska de straffas?
Putin lär inte bry sig om det oavsett.

En persons fel ska inte bli alla andras och speciellt inte funktionsnedsatta barn från Rysslands. De kan behöva lite roligt och har ingen del i vad som händer.
De vet bara att deras årliga nöje har försvunnit.

Skönt att någon förstår att man inte kan straffa alla för vad någon eller några gör.