tisdag 28 juni 2022

Hyckleriparaden..?

Pride är nu invigd och det är dags för människor att fira HBTQIA+ eller minus eller tja.. jag vet inte vad den korrekta definitionen är just nu.
Säkert en väldigt rolig tillställning för dem som känner att de behöver det.
För mig handlar allt om jämställdhet och då Pride inte välkomnar oliktänkande så är jag väldigt skeptisk. Tanken har säkert varit god från början men fokuset har, förutom de sista dagarnas tragiska händelse, främst fokuserat på fylla, slagsmål och halvnakna människor som kryper fram med koppel.
Något som i andra sammanhang absolut inte skulle anses vara ok och som människor fnyser åt.

Det är dock inte det jag ska skriva om.
De som vill gå där ska självfallet få det för enligt mig är det upp till var och en.
Jag var dock med och tog fram ett beslut om att Prideflaggan inte skulle hissas på kommunala byggnader, vilket jag står för än idag. Den svenska flaggan och det är också det som ska gälla.
Fram tills Sölvesborgs kommun bröt sin egen nya policy och valde att hissa Ukrainas för att vinna några röster. Där försvann all logik och därför ser jag med tillförlit på att kommunen självfallet även hissar Prideflaggan. 
Precis som jag skrev i början så ska det nämligen handla om jämställdhet.
Att vinna politiska poäng för att hissa ett utsatt lands flagga.. det är tydligen enkelt.
Men bara dådet i Oslo visar att det finns utsatta grupper i vårt samhälle och vill de ha flaggan hissad så ok. Jag tänker inte göra skillnad på någon.

Än mer intressant i det hela är att det finns personer som tog beslutet om flaggan, som dessutom med avsky och klökningar berättade att man absolut inte kunde tänka sig att regera med sverigedemokraterna. Det ska bli väldigt intressant att se om samma personer nu tänker gå i ett tåg genom Sölvesborg.
Jag tror ju det, för det ingår i hyckleriet.
Så fungerar dessa människor.
De håller upp fingret och känner vilket håll vinden blåser på.
Trots att man då anser att Pridefalggan inte ska vaja på kommunhuset, så kommer man garanterat gå med och hyckla över beslutet man själv tog. 
Sanslöst.

Ni som nu firar Pride:
Ha så trevligt!
Ni kommer inte få se mig där men ni har er fulla rätt att tycka och tänka som ni vill enligt mig.
Lev ert liv på ert sätt men försök också förstå att man aldrig kommer bli accepterad själv om man inte kan acceptera att andra människor har andra åsikter än en själv.
Ni minns; alla lika, alla olika.
Allt är ok.