torsdag 1 januari 2015

Stress är naturligt!

Jag vet att jag är som en pensionär. Utan att förödmjuka alla pensionärer.
Jag uppskattar att lyssna på radion och helst då P1 även om alla program inte är värda att lyssna på.
Samtidigt som jag hinner göra alla sysslor jag ska i hemmet så hinner jag ändå lära mig massvis med saker från alla vettiga människor där finns. Ett och annat skratt eller ren ilska till Ring P1 med.

Jag har tillägnat denna helt fantastiska dam ett inlägg tidigare men hon är så otroligt inspirerande att hon får ett till. Har ni tid, följ länken och lyssna på Agnes Wolds vinterprat.
Jag hoppas verkligen att jag, innan jag dör, får möjligheten att träffa henne personligen.
Jag avgudar människor med den kunskapsnivå hon håller.
Jag blev väldigt glad när jag hörde att hon skulle återkomma även i ett vinterprogram.

Hon slår nu hål på myten om stress. Stress är inte farligt.
sr.se
Tack! Jag har fått höra i halva mitt liv att jag ska stressa ner, att det kommer ta tvärstopp en vacker dag och att jag inte kan må bra med allt det jag sysslar med. Jag har ihärdigt sagt det motsatta. Det värsta jag vet är inte ha något att göra. Jag klättrar på väggarna och är det något som gör mig sjuk är det att bara sitta rakt upp och ner för att inte göra någonting.
Jag kan sitta ner och se en film ibland. Samtidigt spelar jag dock spel på mobilen och skriver på datorn. För mig är det meningslös att bara sitta rakt upp och ner för att inte göra någonting vettigt.

Agnes Wold slår ihjäl myter på löpande band och hon om någon bör veta vad hon säger. Hon är inte bara överläkare utan även professor i klinisk bakteriologi och har tillägnat hela sitt liv åt detta. Jag beundrar henne. Hon ifrågasätter varför man ska ge hormoner till kvinnor i klimakteriet. Det är enligt henne lika ologiskt som att ge det till tonåringar på väg in i puberteten. Kroppen ska gå igenom det och det är naturligt. Hon pekar till och med på att hormonbehandling av kvinnor i detta stadie orsakar sjukdomar. Hon vill att vi ska sluta vara så rädda för alla bakterier.
Jag är visserligen inte rädd för bakterier men avskyr att ha det ostädat så jag är motsatsen till hur man ska vara enligt henne men som hon påpekar, är min generation uppväxt med detta.
Hon tar upp det faktum att det nu påstås att även djur får allergier och varför det inte stämmer.
Hon vill att vi ska tänka på hur det är i naturen för det är därifrån vi kommer.

Jag kan inte ta upp allt hon berättar om men vill uppmana alla som vill lära sig någonting att lyssna på hennes program! Helt fantastiskt!

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/479149?programid=2071