tisdag 17 mars 2015

En främlingsfientlig björntjänst.

Vanuatus befolkning: välkomna hit!
För precis det måste väl vara lösningen på detta lands problem?

Vanuatu drabbades av den värsta storm de haft i mannaminne och jag lider med befolkningen. Att befinna sig på en Söderhavsö där vågorna i många fall kan dra rakt över ön kan inte vara någon höjdare. Jag ser verkligen skillnaden på ett krig och ett område drabbat av en katastrof. Till saken hör dock att denna katastrof har en sådan omfattning att det kommer ta år innan de får det bra där igen och självklart måste då lösningen vara att de får komma hit till Sverige.
Eller är man främlingsfientlig om man tycker att det bästa är att de får hjälp där de bor?

svt.se
Jag kan ju tycka att det hade varit fel att tömma hela ön på kompetenta och utbildade människor när vi vet att tillståndet kommer gå över. Nu gör alla allt för att se till att detta tillstånd ska vara i så kort tid framöver som möjligt och hjälparbetare från hela världen är på väg dit.
På nyheterna såg vi hur Australien var framme nästan direkt med förnödenheter.

Dra en parallell här. Dessa människor ska få förnödenheter och Sverige är duktiga på att hjälpa till vid sådana här tillfällen. I världens mest krigsutsatta land gör vi istället tvärtom. Vi drar in på bidraget för att istället hjälpa dem som har så pass mycket pengar att de kan ta sig till Sverige. Tycker man detta är fel är man istället främlingsfientlig..
Men inte om detsamma sker i Vanuatu.
Jag må vara blond men jag förstår inte för i min värld är det tvärtom.

Hela Europa, och världen, ojar sig över situationen i Syrien samt i grannländerna. Lösningen är då att hjälpa alla de människor som tar sig därifrån. Europa och världen ska ta ansvar för att en president och en terrorgrupp behandlar människor värre än djur, istället för att Europa och världen tar sig in där och sätter stopp. Kriget har varat i fyra år och än ses inget slut men vi ska fortsätta tömma landet på människor. På nyheterna häromdagen intervjuades barn som inte ville annat än att åka hem men detta hjälper vi dem inte med för istället ska alla helst komma hit.

Varför inte istället gå in och sätta stopp för detta?
I slutändan hade detta garanterat blivit mycket billigare räknat både i människoliv och pengar.

http://www.svt.se/nyheter/varlden/hjalp-borjar-na-vanuatus-yttre-oar
http://www.svt.se/nyheter/varlden/undantagstillstand-i-vanuatu