lördag 28 mars 2015

Kunskap att protestera men inte att arbeta?

EU-migranterna protesterade för fler rättigheter i Malmös kommunfullmäktige. De vill ha bättre förhållanden! De vill sova på bra ställen, ha mat och rent vatten. Inga större krav egentligen men faktum är att dessa människor inte har arbetat för detta, de är här för att tigga och deras uppehälle är därmed inte lagligt då man måste ha en sysselsättning.

Jag har länkat några artiklar nedan och de gör mig konfysa. Det är inte lagligt att bosätta sig på någon annans mark, bygga en bostad och uträtta sina behov. Sverige fungerar inte så. Plötsligt har det blivit så att de människor som kommit hit helt frivilligt plötsligt ska ges tak över huvudet och omsorg. Jo, alla människor är lika mycket värda men allt kostar pengar.

svenska.yle.fin
Tydligen är svensk lag så märklig att det inte finns möjlighet att vräka människor man inte vet namnet på. Trots att ett hundratal människor bosatt sig på någon annans mark kan varken personen ifråga eller kronofogden göra någonting. Lösningen från kommunens sida blir då att ge tomtägare vite om han inte får bort dessa människor och sedan städar upp. I USA hade denne person haft full rätt att skjuta ihjäl dessa människor men i Sverige får de inte plockas bort innan staten vet namnet på dem. Snacka om ytterligheter. Vad har hänt med mitt i mellan? Lagom?
I förlängningen betyder detta att vem som helst kan bosätta sig på just din tomt, sätta upp ett tält och göra sina behov utanför din ytterdörr och du har ingen som helst möjlighet att göra någonting.
Fantastiska Sverige.

Hur ska Sverige göra när sommaren kommer?
För lagen ska vara lika för alla.. Eller?
Tänk när det kommer en karavan tyska och danska husbilar och parkerar sig precis var de vill, hur länge de vill. De måste ha samma rätt till det som tiggarna har. Ska vi ge dessa människor med frukost och ett antal fördelar?
Jag har svårt att se det. Dessa människor räknas nämligen inte på samma sätt.

I min värld är det så att klarar man gå till ett fullmäktigemöte för att demonstrerar mot sina dåliga villkor, i landet de många gånger uppehåller sig olagligt i, klarar de allt annat med men väljer det liv de lever.

Många röster höjs för all den hjälp de ska få men min tanke är då denna:
Svenskaundervisning? Nej.
Hjälp till ett arbete? Nej.
Varför?
Jo, för att i min hemkommun har vi varje sommar väldigt många människor från Polen och Litauen och tänk! De hittar arbete och någonstans att bo själv. Utöver det lär de sig svenska väldigt snabbt. Utan hjälp. Jag har dock aldrig sett dem demonstrera.

http://www.sydsvenskan.se/malmo/klubbat-forslag-for-att-tomma-taltlager-i-parken/
http://www.sydsvenskan.se/malmo/agare-forsoker-tomma-tomt-pa-eu-migranter/
http://www.sydsvenskan.se/malmo/eu-migranter-protesterar-i-malmo-kommunfullmaktige/
http://www.skanskan.se/article/20150305/MALMO/150309714/-/skraptomtens-agare-maste-stada