fredag 27 mars 2015

Trakasseri?

Muslimska studenter på Malmö Högskola säger att de är trakasserade på grund av att den, numera kända, Muhammedkarikatyren har hängts upp på anslagstavlor.
Hela fyra teckningar har plockats ner men muslimska studenter på skolan säger att de har bemött hatet med kärlek och kakor. Trevligt.

I artikeln står det att det inte är så konstigt med tanke på de islamofobiska och antisemitiska vindar som finns i Malmö. Jag hänvisar i och med detta åter igen till Devin Rexvid. Det kan inte finnas något som heter islamofobi för de som har flytt ett land där brott begås mot dem som enskilda människor i islams namn, de ha ringen oberättigad rädsla för denna religion. Deras rädsla är berättigad då den enda anledning till att de har flytt sitt land är denna religion.
Anses inte deras rädsla relevant då?
Rexvid bör veta då han är en av dem som fick fly på grund av sin kritik mot den religion han var född till. De antisemitiska, alltså de judefientliga, vindarna som går i Malmö kommer främst från män med rötterna i mellanöstern och den religion man inte får prata illa om. Detta är inte enligt mig utan enligt polisen i Malmö samt de judar som vittnat om hatet de får utstå.

Vidare tänker jag såhär. Om det hängt en bild på kungen med en älskarinna, hade alla monarkister då ansett att det var kritik riktat mot dem?
Om det hängde en bild på Gud när han låter sin ende son korsfästas under komiska förhållanden, hade alla kristna då känt sig kränkta?
Om det var en bild på Buddha som våldtar en kvinna på en buss, hade alla buddhister då känt sig kränkta?

Till saken hör att ovanstående exempel med all sannolikhet hade rört upp några känslor och då på grund av det förhållande som bilden satts i. Bilden på Muhammed visar en hårig man med en bomb gömd i sin huvudprydnad. Detta i en tid då många bombhot och attacker skett mot människor som på något sätt kritiserat islam.

En Muhammedkarikatyr är enligt mig INTE ett sätt att trakassera någon och som så många gånger tidigare skriver jag Piratens kända ord:

"Det går inte att säga stoppnål utan att någon enögd jävel känner sig träffad."

SVT visar tydligt på hur hemskt de anser det vara när de inte ens visar bilden utan istället lägger flimmer framför den. I Sverige har vi yttrandefrihet och tryckfrihet och jag är beredd att driva det
så långt som möjligt. Rita nidbilder av Gud om ni vill. Nidbilder av en enskild utpekad person är jag mer kritisk åt då det kan bli ett personangrepp men rita då alla ministrar tillsammans på en bild. Det stör mig inte, inte det minsta. I det allvarliga måste man kunna se humorn i det hela och jag har ytterst svårt att se detta bli en nyhetsartikel om det varit någon annan religion som var i blickfånget.
Det är en teckning, inget värre.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/trakasserier-mot-muslimska-studenter