måndag 30 mars 2015

Grattis Sverige!

Sänkt RUT och ROT-avdrag, höjd bensin och dieselskatt, den låga avgiften för att anställa ungdomar försvinner och höjd skatt läggs på de som sparar pengar. Fantastiskt!

Den rödgröna röran lyckas verkligen. Svartjobben kommer åter igen öka i Sverige!
Tänk ett litet till medelstort transportföretag vilka är rätt vanliga idag. En så drastiskt höjning av drivmedlet som nu aviseras slår hårt mot dessa. Inte nog med det kan de inte längre anställa ungdomar och de pengar de har sparat för att ha inför framtiden ska de nu skatta mer för.

Ser jag till mig själv drabbas vi av att ROT-avdraget sänks då det främst är det vi använt. Saker vi har kunnat göra själv har vi ringt in någon att göra då det blivit så pass billigt med detta avdrag. Vi bor på landet även om det inte är så drastiskt som i någon av artiklarna nedan. Vi har dock nästan tio mil att pendla varje dag. Vi har efter bankens rekommendationer placerat pengarna vi sparar till barnen och tänk. De solidariska socialdemokraterna kan inte ens låta bli barnens sparpengar utan även det ska de
nu ta ut extra skatt på. Fantastiskt.

svd.se
Snart är jag framme vid den vändpunkt då det helt enkelt inte lönar sig att arbeta eller försöka göra rätt för mig då det enda de pengarna kan användas till är att betala alla de avgifter och skatter de inför. Hur i hela världen ska de kunna motivera någon att arbeta, vara ärlig och göra rätt för sig när det inte finns något incitament för det?
Den dag jag hamnar på hemmet får jag det exakt lika bra oavsett om jag arbetat och sparat pengar i hela mitt liv alternativt festat upp dem och levt för dagen.

Att den rödgröna röran inte kan se att detta drabbar väldigt många små företag hårt är märkligt. Lika märkligt som att de inte kan se vad de gör för alla på landet. Miljöpartister, som ska vara miljöns förkämpar, bor helst i betongdjungeln och ser helst exotiska djur som kor, hästar och höns på zoo. I den takt de får styra kommer ingen längre ha råd att bo på landet. De tror att alla bor i områden där den kollektiva trafiken kommer var tionde minut och tycker sedan att det är pittoreskt att åka ut till en liten fiskeby för en fika på söndagen.

Socialdemokraterna har åter igen visat sitt rätta ansikte.
Deras politik slår mot de som redan har det svårast i samhället.
Alla kan inte bo i Stockholm, åka buss och välja mellan affärerna de ska handla i.
Välkomna ut på landet, till verkligheten.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/efter-bensinprishojningen-fortsatter-det-sa-har-far-jag-salja-mitt-hus-och-flytta
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-vill-hoja-bensinskatten-nasta-ar
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/bade-ris-och-ros-for-regeringens-forslag
http://www.svt.se/nyheter/regeringen-vill-forsamra-rot-avdraget
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringen-haller-presskonferens-1