tisdag 10 mars 2015

Internationella kvinnodagen; trams.

Inkontinens, mensproblem, kroppsbehåring.
Bra ämnen för en INTERnationell kvinnodag.

I söndags var det den internationella kvinnodagen. Från början var detta en dag som skulle firas för att kvinnor skulle få rösträtt, alltså före båda världskrigen, så att de kunde rösta för socialismen. Kommunisterna var för detta. 1978 bestämde FN att det skulle bli en internationell kvinnodag som dessutom skulle räknas till högtidsdagarna. Tanken var att dagen inte längre skulle vara politisk och främja socialism men trots det är dagen på många ställe en dag som ska fokusera på kvinnans kamp i det icke jämställda samhället. Jag hoppas alla är medvetna om att Sverige inte fungerar likadant då som nu och Sverige räknas idag som ett av världens mest jämställda länder.

OM det varit så att denna dag fokuserade på att upplysa gemene man om kvinnors situationer inom vissa religioner, flickors utsatthet i flera delar av världen, könsstympningar, våldtäkter, gruppvåldtäkter och vilka straff det ger hade jag köpt den.
motkraft.net
OM dagen hade handlat om hur kvinnan i många länder inte har samma rättigheter som mannen så hade jag förstått den.
OM dagen hade ägnats åt att vi skulle hjälpa flickor i dessa utsatta länder genom att skänka pengar så hade jag förstått det.

MEN. Som vanligt i Sverige. Här handlar dagen inte om kvinnans situation i andra länder utan här gnäller man trots att vi har det väldigt jämställt. Dagen handlade inte om olika religioners syn på mannen och kvinnans likställda rättigheter. Den handlade inte om vad vi i Sverige ska göra för att hjälpa de utsatta flickebarn som finns i världens många u-länder. Här handlade det istället om att visa så många som möjligt på Facebook om vilka fantastiska kvinnor det finns i varje mans liv. De måste känna sig lyckligt lottade som blev hyllade en dag av 365.

I Sverige handlade dagen om kvinnliga problem i Sverige. Sverige, landet där vi inte könsstympar flickor, som har en relativt jämställd lön och som har hur bra föräldraförsäkringar som helst. Landet som har samma lagar för kvinnor som män. Landet som förenklat tester till exempelvis polisen och kvoterar in kvinnor i styrelser. Här går varenda kvinna från den rödgrönrosa röran ut för att visa sitt stöd för feminismen och vår statsminister stoltserar fram i en barnvagn.

sydsvenskan.se
Att kalla sig för feminist är bland det absolut dummaste jag kan tänka mig. Att som man kalla sig för feminist är rent idiotiskt. Den som vill får självklart kalla sig för det men min respekt får ni inte. Jag skulle aldrig kalla mig för feminist och hade tagit det som en direkt kränkning att bli kallad för det. Jag är för jämställdhet och behöver inget påhittat kommunistiskt epitet på mig för att tro att jag är bra. Jag är bra ibland men absolut inte felfri, till skillnad från många av dem som stoltserar med att de är feminister. Blaha.

Alla ni som är feminister därute, som gick runt i söndags och tyckte att just ERA rättigheter ska upp på tapeten mer. ERA rättigheter är viktigare än alla andras trots att ni har det hur bra som helst. Jag hoppas ni är medvetna om att era gelikar i Europa har försökt få bort dagen för att den anses som en kränkning, er dag ska ju självklart vara alla dagar och inte bara en.
Ni kan diskutera kvinnofällor, dålig pension och bra villkor för kvinnor men tänk, jag väljer att vara hemma med barnen. Jag väljer att inte arbeta och jag bryr mig inte ett dugg om hur min pension kommer se ut. Jag kan lika gärna gå vidare innan jag fyllt femtio år och värderar min tid med barn och familj betydligt högre än att några, som anser att de ska bana min väg, kallar det för en fälla. För mig är det en möjlighet och inte en fälla men det kan ni inte se.

Men till sist ett stort tack till er som manifesterade!
Alla könsstympade flickor i världen, de kvinnor som inte ens får köra bil, de kvinnor som blir gruppvåldtagna, mördade och sedan knappt får förövarna dömda för att de är män, de tackar er som gick ut med era barnvagnar iklädda feministtröjor om att ni kan och att era rättigheter ska tas tillvara på! Bra!
Varenda kvinna i områden där IS, Boko Haram eller al Shabaab härjar tackar er för ert stöd denna dag när ni har diskuterat typiskt kvinnliga problem som inkontinens, mensproblem och kroppsbehåring.