fredag 13 mars 2015

Handel, men inte till vilket pris som helst.

Halshuggning efter fredagsbönen. Diskrimineringen mot kvinnor och homosexuella är stora. Listan kan göras väldigt lång. Jag bryr mig inte ett dugg om vad någon tycker i denna fråga mer än mig själv och jag anser det vara helt rätt att bryta all kontakt med Saudiarabien.

arbetet.se
Saudiarabien är ett land som gör som det vill, som struntar i de mänskliga rättigheterna och har en syn på livet som är värre än den vi hade i Sverige på medeltiden. Att vi överhuvudtaget har samarbetat med dem är i mina ögon helt absurt.

Det kan försvinna jobb, men nej.. Menar någon verkligen att vi skulle fortsätta att ha handel med ett land som inte bryr sig om någonting mer än sig själv? Att de gör som de vill?
I Sverige är jämställdheten och allas lika värde viktigt. Motsatsen till hur detta land ser på det hela men vi ska ha skygglappar på för att några jobb ska vara kvar?
Det är här karma kommer in.
Så länge det är bra just här ska man inte bry sig om hur det är på andra delar av jorden.
Hyckleri.

Vår utrikesminister ger jag inte mycket för och jag tyckte att Bildt gjorde ett bra jobb. Här ställer jag mig dock bakom henne. Vi ska absolut inte ha handel med länder som inte följer de mänskliga rättigheterna.

Det enda jag kan hoppas på nu är att Wallström vaknar i andra frågor med.
Trots all kritik hon fick och den rent av korkade förklaring som framfördes om Palestina så ger hon sig inte. Att hon och hennes regering går ut och ger konflikten  mellan Israel och Palestina vatten på sin kvarn genom att hylla och förklara en stat som Palestina, är fel. Man kan inte hylla ett land som inte följer de mest basala reglerna och som dessutom inte är en demokrati.
Det sitter terrorister där och bestämmer.
Förhoppningsvis vaknar hon och regeringen upp även i denna fråga.

http://www.svt.se/nyheter/saudiarabien-darfor-drar-vi-tillbaka-var-ambassador
http://www.svt.se/nyheter/varlden/detta-ar-saudiarabien-behovs-det-nagon-mer-kommentar
http://www.svt.se/nyheter/varlden/wallstrom-jag-ska-motivera-erkannandet-av-palestina
http://www.svt.se/nyheter/nyhetstecken/wallstrom-inte-valkommen-i-israel