torsdag 19 mars 2015

Islamofoben Margot Wallström.

Saudiarabien kallade hem sin ambassadör och Palestina skrev under på hur hemskt uttalandet Wallström gjorde är. Trots detta anser hon inte Palestina gör något fel.
Jag fördömer verkligen att regeringen gick ut och höjde Palestina till skyarna men på samma sätt hyllar jag nu Wallström, åter igen, för att hon står på sig.

Anledningen till allt hat som riktas mot henne är att hon:
svt.se
  • Anser att kvinnors rättigheter kränks när de inte ens får köra bil
  • Tycker det är fel att kritiska bloggare piskas
  • Anser att landets metoder påminner om medeltiden
  • Att kungafamiljen har absolut makt
  • Att hon påstår att man inte kan kalla Saudiarabien får något annat än en diktatur med det system de har.
Djibouti är det sista av alla länder att ansluta sig till hur hemsk hon är och de påstår att hennes uttalande kränker alla muslimer i hela världen, att man inte får prata illa om islams födelseplats.
I slutänden måste det ju vara så att hon tycker illa om alla muslimer och då kommer hon av media att tolkas som en islamofob. Det är nämligen så media gör nu för tiden.
Sakliga argument biter ytterst sällan.
Devin Rexvid har tagit upp att det inte finns något som heter islamofobi då många människor som flytt har en berättigad rädsla för islam. En fobi är oberättigad rädsla för någonting. Detta ord har dock blivit väldigt populärt sista åren.
Igår bestämde sig den Förenade Arabemiraten för att kalla hem sin ambassadör på grund av att hon ”kränker suveränitetsprincipen som normala relationer mellan länder är baserade på”. Han säger fortsatt att hon lagt sig i deras interna affärer och "inte respekterat länders religiösa och kulturella särdrag." Det anses alltså, i dessa länder, kränkande att få höra sanningen från en politisk kvinna i Sverige. Vi är en demokrati med yttrandefrihet och de länder som har problem med det, vänligen ta hem alla era ambassadörer. Alla ni som anser att hennes uttalande är kränkande; ni är välkomna att lämna landet. HÄR får man nämligen tycka att deras metoder är medeltida och det stämmer perfekt in på vad de är. När man väljer att piska någon som kritiserar styret, då har man problem. Jag bryr mig inte om varenda ambassadör lämnar landet för om inte de kan se felen de gör så är det bara bra att någon påpekar dem och faktiskt vågar stå för dem.

Det ska bli mycket intressant att se hur hon känner när människor med denna tro börjar protestera på samma sätt mot henne som mot Lars Vilks men jag hoppas för allt i världen att hon står på sig för om inte Saudiarabien är en diktatur med metoder som Europa använde på medeltiden, VAD är då en diktatur?

Heja Margot!

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/forenade-arabemiraten-kallar-hem-ambassador-1
http://www.svt.se/nyheter/annu-ett-land-fordomer-wallstrom-sager-att-hon-pekar-ut-muslimer
http://www.svt.se/nyheter/sverige/bahrain-gar-pa-saudiarabiens-linje-fordomer-wallstrom
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6114940
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/arabforbundet-fordomer-wallstroms-uttalanden-om-saudiarabien_4396813.svd