måndag 9 mars 2015

Och antalet asylsökande ökar.

Människor från Kosovo är den grupp som står för den största ökningen i asylinvandringen, som det ser ut just nu. Kosovo. Jo, de har det inte så bra men utsatta, det är de inte.

Faktum är dock, att från och med dag ett de söker asyl i Sverige, får de pengar. De får tak över huvudet, all mat de behöver och fickpengar. Ett beslut om att du inte får stanna tar någon till några månader och på den tiden har dessa personer fått ihop en liten slant de kan ta med tillbaka hem.
När blev Sverige hela världens dåliga samvete?

migrationsverket.se
I en intervju jag läste berättade några om vilken misär de hade. Jo, men det är inget krig och ni är inte utsatta för fara. Ni måste lösa er situation i ert hemland. Jag förstår inte varför vårt system ser ut som det gör och anser förslaget som kom från ett av våra Allianspartier om en sänkt dagpenning, var utmärkt. Inte nog med att den skulle sänkas anser jag att vi bör ha en lista med vilka länder, som asylsökanden kommer ifrån, som ens bör komma upp på tapeten för att stanna. Alla andra skulle vändas direkt då de tar tid från asylsökande människor som kanske är i akut behov av det Sverige ger. De människorna får istället stå i kö för att människor från vartenda fattigt land, snart står här och knackar då de inte anser sig ha det tillräckligt bra i sina egna hemländer.
Utöver detta kunde de gjort den dagpenning människorna som väntar och får uppehållstillstånd får, återbetalningsskyldig. De pengarna kunde varit ett lån. Detta hade garanterat gjort att många av de som faktiskt inte behöver denna peng, inte hade tagit den. Minns jag rätt var det så de som arbetskraftinvandrade fick det och dem har det gått bra för.

Tro mig, jag lider med många av dessa människor men faktum är, oavsett hur mycket skog detta land har, inte är logiskt att Sverige ska hjälpa varenda själ i hela världen som inte lever under perfekta förhållanden.

Jag har skrivit det tidigare och kommer upprepa det som ett mantra. Sverige bör ta hit fler kvotflyktingar, för de behöver hjälpen. Inte enligt mitt hittepå utan enligt FNs flyktingorgan. Dessa kvotflyktingar är de som har det värst i hela världen. Dessa människor kan vi ta hit och hjälpa men inte alla andra. Sverige och Tyskland agerar idag samvete till hela Europa och är det så de anser att det ska vara, ok, men då får faktiskt EU ta och betala vad det kostar. Tar vi det ansvar de borde gör, ska vi få pengar för det. Tanken kan inte vara att vi, exempelvis, ska dra ner på bidragen till de människor som är kvar i kriget, för att hjälpa några här. Snacka om en björntjänst.

Jag lider med dessa människor från Kosovo. Det gör jag.
Ska vi hjälpa alla fattiga människor börjar jag dock hellre med alla de kvotflyktingar som finns över vårt runda klot.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/kosovoalbaner-smugglas-till-vast_4366691.svd