torsdag 5 mars 2015

Förändring kräver förnyelse.

Vapenexport kommer inte heller i framtiden att vara förbjudet.

Jag bryr mig inte om vilka partier som styr Sverige, vilken taskig färg de har eller vad de anser vara rätt. För mig finns det en väldigt klar sak som ska gälla och allt annat är i mina ögon hyckleri.
Sverige kan omöjligt tycka att våld är fel men anse det ok att sälja vapen till de länder som använder våldet. Flathet kallar jag detta.
yumpu.se
Sverige som land behöver både importera och exportera produkter. Det är fullt förståeligt men i mina ögon måste det vara som så, att förändring kräver förnyelse. Förnyelse i detta skede är att sätta ner foton för att göra ett totalstopp med alla länder som inte är demokratier.
Jag tänker alltså inte enbart på vapen utan även andra produkter.

Sverige som land tycker att prostitution, speciellt av barn, och barnarbete är fel men varför syns inte detta ute i världen? Jag hade velat se betydligt hårdare regler på så många plan gällande upphandlingar. FNs barnkonvention borde inkludera att det alltid ska arbetas för att alla våra barn ska få en så bra framtid som möjligt vilket är anledningen till att jag hade velat se krav på att alla upphandlingar som våra kommuner och landsting gör, ska se till barns intressen.

Köper vi exempelvis in saxar till vården från Bangladesh måste vi kunna sätta som krav på det företaget som vinner upphandlingen, att de ska erbjuda alla sina anställdas barn skolgång. Hur svårt kan det vara egentligen?
Saxen kanske blir några kronor dyrare. Och?

Det är så många som ser dit näsan räcker och sedan skyller på byråkratiska regler om allt. Vi vill väl alla barns bästa? Lägg då in ett tvång att barnen till de arbetare som finns runt om i världens U-länder ska få utbildning. Lägg in ett tvång mot att samverka, på något sätt, med diktaturer.
Om inte vi som land kan sätta krav på ordentliga etiska inköpskrav, vem ska då göra det?

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6105809