torsdag 11 juni 2015

Alla våra vänner från öst.

Rasist?
Nej, inte ett dugg.
Synsk eller helt enkelt bara rik på erfarenhet?
Tja, synsk skulle jag inte påstå att jag är.

Internationella ligor är de som gör inbrott i Sverige.
svt.se
Grattis! Årets statement!
Jag vill absolut inte förringa polisen och deras arbete för min övertygelse är att de har vetat om detta sedan länge. Faktum är dock att det nu, förmodligen, tagit sig uppåt i Sverige och då är aktuellt att undersöka. Jag kan låta bitter men jag är tämligen säker på min sak.

Sedan ungdomen vet jag att cykeln måste ställas in till hösten. Allt löst måste låsas in och bilen tömmas på allt av värde. Varför?
Jo, för att de sakerna annars har en tendens att försvinna för gott och jag har egen erfarenhet av det.
Jag vet att detta är verkligheten i många större städer men här på landet var det inte så förr. Här låstes aldrig dörrarna och saker stod framme utan att någonting fick fötter och försvann.

När jag fortfarande bodde hemma vaknade jag en natt av att det var ljud utanför. Då lugn och sansad inte är ord som skulle beskriva mig så bra, for jag ut med ett tillhygge och gick en liten bit för att se vad det var som stört mig. Jag såg inget men dagen efter upptäcktes att förutom min bil och båda mina föräldrars bilar, hade det gjorts inbrott i tretton till på gatan. Min mammas bil hade bara bräckm
ärken så det var förmodligen det jag hört.
När sådant händer minns man många gånger saker och vi var två som dagen innan undrat varför gästarbetare stod in mot vår gård och tittade på bilarna. De såg inte oss då vi stod i en mörk carport och när vi tände försvann de direkt. Faktum var dock att jag kände igen dem och visste vilka de var. Att sitta i den lokala affären hade sina fördelar. Jag är 100% säker på att de var ute och rekade när vi såg dem men kan aldrig bevisa att det var just så.

Varje höst går det en våg av inbrott och saker försvinner. Självklart finns det stolpskott överallt men detta är inget nytt utan något som de flesta är medvetna om här. Sakerna lär inte upptäckas denna sidan Östersjön och då kan man välja att kalla mig synsk, rasist eller erfaren.
Artikeln visar dock att misstankarna jag har haft under många år, stämmer.
Utan att för den delen avsky alla människor från öst.

Jag hoppas verkligheten att de kan göra något åt detta!

http://www.svt.se/nyheter/over-halften-av-alla-bostadsinbrott-och-bilstolder-sker-av-internationella-ligor