måndag 29 juni 2015

Barnfria flygplan?

Skrik, gnäll och sparkar i ryggen.
Alla har någon gång fått ett barn bakom sig på flyget som inte har förstått det här med att visa hänsyn. Till skillnad från skribenten anser jag inte det vara ok att de gör så för att de är barn, de har nämligen föräldrar.
barnsemester.se
När vi har flugit har vi jagat barnen innan om vikten av att visa hänsyn.
När barnen är riktigt små är det dock inte så lätt alltid.

Skribenten tar upp att det kunde varit en tyst avdelning även på flygplan för att de som inte är intresserade av att få sparkar i ryggen under en längre flygresa ska få ro och jag håller med. Alla får betala lika mycket för sina platser och jag anser det vara ok om någon vill betala något extra för att slippa sitta i närheten av ett barn även om jag inser att det kan vara svårt att bestämma innan bolaget vet hur många barn som ska flyga med.

Tåg är bland det värsta jag vet men där finns det tysta avdelningar. Tysta och tysta..
Jag väljer alltid att åka framlänges och i tyst avdelning när jag ska åka tåg. Hade jag fått bestämma hade det varit totalt ljudisolerat där med krav på att ingen fick äta någonting också. Helst skulle den vara allergiklassificerad med för varenda gång jag åkt tåget och fått plats i den tysta avdelningen sitter det någon med rakvatten eller parfym så att hela tåget känner doften. Har de inte det lyssnar någon på en ljudbok så att hela tåget hör det och till det käkas det en påse jordnötter. Jag kan inte tänka mig något värre. Detsamma finns på flyg.
På flygplatser tvingas man dessutom gå igenom en parfymavdelning för att komma ut till gaterna.

Idéen med en barnfri avdelning på flygplan tror jag uppskattas av de flesta. Självklart ska även barn få vara delaktiga i allt men att tvinga dem som av olika skäl inte har egna barn med sig att sitta med andras behöver inte bli lyckat. Trots att vi är en barnfamilj förstår jag dem som inte vill sitta vid oss.
Det ska bli intressant att se om det blir något av detta!

http://www.svt.se/opinion/article3033896.svt