måndag 8 juni 2015

Heja Billström!

Ibland tvekar jag över om det finns något sunt förnuft i människorna som ska styra detta landet och tacksamheten över att Tobias Billström, åter igen, visar att hans fötter står väldigt fast i marken gör mig glad. Hans sunda förnuft har inte tagit skada under hans år i riksdagen och jag hoppas verkligen att han får saker att säga till om, åter igen, i framtiden.

Billström har skrivit ett facebookinlägg som svar till Somars krönika i aftonbladet inför nationaldagen:

"OK. Så du behöver inte sjunga nationalsången, äta prinsesstårtan eller ens glädjas med alla andra som får sina medborgarskapsdiplom imorgon.
Men vet du vad Somar? Jag tycker att du kan visa lite tacksamhet. Tacksamhet över att det finns stater som Sverige som bryr sig. Som ser människor som har det svårt. Som gav en fristad där ingen annan utväg fanns. Som prövar asylansökningar och sedan beviljar dem.
metro.se
Ja, jag ser att det verkar vara svårt....
Det framgår av din krönika. Men om staten Sverige inte hade beviljat din och din familjs asylansökan, den där gången 1989, skulle du då idag sitta där du sitter, på Aftonbladets ledarredaktion?

Tänk på det innan du börjar skriva nästa krönika."

Jag kan inte annat än att hålla med. Ingen tvingar någon till Sverige utan det är ett fritt val att ta sig hit. Hur långt du har tagit dig eller vilket väg, det kan ingen annan hjälpa.
Att du sedans ka stå i tacksamhetsskuld i ett helt liv, det är det ingen som begär heller, men ett simpelt tack, det är inte jobbigt.
Ett tack för att vi lät dig komma hit. Komma hit till ett land som inte värderar dig utifrån ditt kön, din sexuella läggning eller vilka föräldrar du har. Ett land med hög jämlikhet och där alla människor är lika mycket värda. Att över huvud taget se det som något hemskt, att just du inte fick en gräddfil in i vårt system, visar för mig att du kanske borde stannat i ett land med diktatur ett litet tag till. Tillräckligt länge för att se storheten i den demokrati Sverige har för trots att alla inte tänker likadant, så är de flesta här inte rädda för att säga sin åsikt.

Stå på dig Tobias Billström!

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/billstrom-visa-lite-tacksamhet