torsdag 25 juni 2015

SVT; De opartiska?

Jag kan inte allt, långt ifrån. Jag anser mig dock varken vara bildligt blind eller döv. SVT är i min mening inte helt opartiska men trots det använder jag dem ofta då jag anser att de är mer opartiska än många andra instanser. Kvällstidningar litar jag inte på, nättidningar skulle jag inte ens skrolla igenom för de finns inte i min värld. Det är SVT, Sveriges radio och lokaltidningarna som kollas/hörs alla dagar. Att de lutar åt det rödgröna hållet och deras värderingar, det går dock inte att missa.

Ofta reagerar jag över barnprogram som är med. Ofta genomsyrar PK-tänket allt.
Tino har för många blivit tabu och han har anklagats för att vara främlingsfientlig. Märkligt ändå.

svt.se
Han är född i Iran och kom till Sverige som nioåring vilket bör betyda att han minns sitt gamla hemland väl. 

I länken nedan, som är till Tinos blogg, diskuterar han varför SVT väljer att försköna och förändra fakta så att det passar dem. Jag uppmanar alla till att läsa det han har skrivet för det blir svårt att argumentera emot någon som länkat till allt han har tagit upp, som kan motivera allt han skriver och rakt igenom har rätt i allt han tänker.

Den som läser denna artikel kan inte annat än att se exakt hur partiska SVT faktiskt är. Jag förstår, speciellt med tanke på hur det politiska läget i Sverige ser ut, att det inte är PK att gå emot den ström som påstår att invandringen är bra på alla sätt och vis. Ingen kan ta upp något negativt utan att bli kallad för rasist eller främlingsfientlig.
Jag anser dock inte att det är något av det för att man vill ha en rättvis bild av de kostnader och intäkter det genererar eller inte genererar. Tino och hans bror är utmärkta exempel på människor som verkligen har tagit sig fram i livet. Båda med höga studier, utbildningar och arbeten.

Allt i samhället, oavsett vad det är, kostar pengar. Varför går det då inte att få fram hur mycket en av alla sakerna kostar? SVT hjälper nu till att sprida en myt om att de flesta som anländer till Sverige från Syrien är högutbildade när Tino väldigt enkelt pekar på att det inte stämmer. Han pekar på att en reell siffra bör ligga på ungefär tio procent. Rent logiskt går det inte att lita på det heller då det är varje enskild person som svarar på hur pass utbildade de är. Det är lätt att försköna sig själv.

Jag lägger inga ägg i någon korg utan skulle vilja ha, svart på vitt, vad det kostar med invandringen och det på samma sätt som jag kan få ut siffror på vad äldre människor i Sverige kostar. Detta vill jag veta för att få fram en siffra som jag kan jämföra med andra delar av vårt samhälle för att sedan ta ställning till om invandringen på vara oförändrad, minskad eller ökad.
Varför är det så svårt att få fram detta?

Det ska bli intressant att se om någon kallar Tino för rasist.

http://www.tino.us/2015/06/kritiserar-statstelevisionen-igen-pa-svt-opinion-hapnadsvackande-att-svt-underkanner-scb/
https://sv.wikipedia.org/wiki/Tino_Sanandaji