onsdag 10 juni 2015

Modulhus till de äldre?

Modulhus åt flyktingar, brist på äldreboendeplatser.
Det finns för få platser till våra äldre. Modulhus ska byggas åt våra flyktingar.
Modulhus är en möjlighet för våra flyktingar.
Bristen på äldreboenden är stor.
Jag kan inte skriva det på så många fler sätt. Ser ni hur jag tänker?

Sverige har en stor bostadsbrist och de som har varit med och byggt upp vårt land kan inte räkna med att få en plats på ett äldreboende den dag de behöver det. Samtidigt blir bostadsbristen värre då det flyttar in väldigt många människor i vårt land, trots att det knappt byggs någonting.
Bostadsbristen är något som nämns varje vecka i nyheterna.
De båda översta artiklarna kom med 40 minuters skillnad.
Ser inte någon att detta inte går ihop?

dagenssamhalle.se
Om vi nu ska bygga, borde det då inte vara mer vanliga bostäder?
Borde det inte vara så att alla köer, oavsett var du befinner dig eller vilken du är, fungerar på samma sätt: Oavsett vem du är eller hur länge du har varit svensk medborgare så hamnar du sist i bostadskön den dag du skriver upp dig. Den enda skillnad jag kan se är när du blir gammal, inte längre orkar tjäna ditt land eller klarar dig själv, då bör du självklart få ett bra äldreboende med en gång. Den personen har ju gjort sin plikt och ska då få ha det gott sin sista tid.
De ska inte behöva oroa sig för hur deras sista framtiden ska se ut.

Modulhus är inget föredöme för mig utan ett nytt sätt att bygga ghetton. Har de som förespråkar detta kört in i Malmö från den östra delen av E22an någon gång? Det ser inte trevligt ut, dessa mångmiljonprojekt. Tror de verkligen att det blir bättre för att man istället kallar det för modulhus?

Min logik säger att vi borde bygga mer men då riktiga bostäder, inte modulhus, samt äldreboenden då det bör vara det minsta man kan begära när man blir gammal och själv inte orkar allt längre. Finns det då inte bostäder till de människor som finns här måste något av leden anpassa sig. Jag får skylla min hårfärg på att jag uppenbarligen inte ser det självklara som alla andra verkar se men jag anser att det är fel led som anpassar sig.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/brist-pa-aldreboende-i-4-av-10-kommuner
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/modulhus-ger-nya-mojligheter-for-flyktingmottagning
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/ar-man-inte-aktiv-far-man-do-pa-parksoffan