onsdag 17 juni 2015

Kvinnan ska vara främst!

Jämställdheten är snedvriden i hela landet feminist.
Vem i hela världen bryr sig om hur många män eller kvinnor det är som står på en scen under en festival?

sydsvenskan.se
Min övertygelse är att om reportrarna enbart hade frågat festivalbesökare och inte enbart PK-tyckare från miljöpartiets innerstan, så hade inte detta varit ett problem. Om jag lyssnar på bra musik, ska jag då enbart lyssna på kvinnor? Eller jag väljer musik efter vad jag anser vara bra?

Jag lyssnar på väldigt mycket musik och för det mesta väldigt "röd" musik. Jag älskar Wiehe och Afzelius, Imperiet och Ebba Grön. Nirvana, Aaliyah och Notorious B.I.G. (Ja, jag tycker om rap, rnb och hip hop) Jag lyssnar sammantaget på väldigt mycket olika musik och bland favoriterna kommer Volbeat, irländsk musik och ibland till och med en del popmusik. Till saken hör att det dock är väldigt få kvinnliga musiker som jag fastnat för. Jag älskar Melissa Horn och Sanna Carlstedt, men inte för att de är kvinnor utan för att deras musik och texter är fantastiska.
Just texterna är det jag oftast fastnar för. Det tillsammans med vissa musikaliska stycken. Gå in och lyssna på Scythians version av Fields of Athenry och hör fiolsolot, det är imponerande! (Den handlar dock om hur synd det är om kvinnan som lämnas kvar.. kanske ett plus?)
Skulle jag då bry mig om det är en man eller kvinna som spelar det?
Den irländska rebellmusiken är en stor favorit då den innehåller en så annorlunda anda jämfört med mycket annat. Skulle jag bry mig vem som framför den?
 
"Low lie the Fields of Athenry
Where once we watched the small free birds fly. (Hey baby, let the free birds fly)
Our love was on the wing (Sinn Fein) we had dreams and songs to sing  (The IRA)
It's so lonely 'round the Fields of Athenry."

Feminism är ett gissel av vår tid. Modeordet som varenda människa som inte vågar gå emot PK-eliten anser sig vara för tänk, annars kanske du hatar kvinnor..? En man kan omöjligt vara feminist och behålla sin manlighet.
Jag får väl hata kvinnor då, jag är en tjej och jag tycker om jämställdheten till en viss grad. Jag anser dock att könen är olika och jag anser inte att det är något vi ska lägga tid på. Jämställdhet inom politiken kan infinna sig när alla olika undergrupper är upptagna i helheten, i moderpartiet.

Tänk så här istället alla reportrar:
MÄNNEN tvingas stå på en scen i en halvtaskig miljö på en festival för att kvinnorna ska kunna vara hemma och mysa med sin familj. Låter det lika dumt då?
Stackars män. De får arbeta under sommaren när de flesta är lediga. Obekväma tider och helger med. Allt är alltid hur man väljer att se det!

Detta är för mig en typisk ickenyhet som får ett uppsving av en nyhetstorka och journalister som tillhör den rödgröna skaran.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2327&artikel=6183365
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/blekinge/minst-kvinnliga-artister-pa-sweden-rock