torsdag 4 juni 2015

Polis med slöja?

Vad är en polis?
En polis för mig är en myndighetsperson som är till för att skydda människor. En polis ska enligt mig ha en enhetlig uniform och om det är någon som inte anser det rätt att bära den uniformen, som ska se exakt likadan ut oavsett bärare, välj då ett annat yrke.

Jag vet inte hur ofta jag tjatar om detta men det känns som om jag ständigt upprepar mig. För mig är detta exakt samma sak som kvinnan som utbildade sig till barnmorska med vägrar  prata preventivmedel och abort. Ok, du personligen anser det fel. Du har personligen en religiös uppfattning. Det är upp till var och en och jag skulle aldrig lägga mig i det, men. Sunt förnuft säger att detta inte fungerar.
Ska yrken anpassas efter enskilda individer istället för exempelvis svensk lag?

Jag har själv sökt till polisen och en sak de letar efter under hälsoundersökningen är tatueringar. Då jag ständigt pratar och undrar saker kommer såklart frågan "Varför?". Läkaren tog då fram två sidor med bilder, bilder på tatueringar de letar efter och som automatiskt gör att du inte kommer vidare. Vilka är då dessa tatueringar?
sr.se
Jo, där var bland annat bilder på hakkorset och olika MC-klubbar. Varför?
Jo, för att en polis ska företräda alla människor.
Hammaren och skäran fattades vilket inte är så märkligt i vårt röda land, men fel i mina ögon.

Kan en polis med en tydlig religiös inriktning behandla människor likvärdigt? Det är möjligt, men hur uppfattar allmänheten att polisen är likvärdig?
Min uppfattning är väldigt klar. 
Hur ska en polis med slöja kunna skydda judar mot den antisemitism som sprider sig i Malmö? De som agerar har nämligen samma religion som polisen i artikeln. Det är möjligt att denna kvinna kan det, men ser de som ska ha skyddet av henne på samma sätt? Jag tror inte det.
Vänd på det och se vad som hade hänt om en polis skulle bära kippa. Hade det varit ok?
Hur skulle denne, med det hat som finns mot Israel och judar i vissa grupper, kunna agera för att hatet inte skulle riktas mot denne?

I min värld handlar detta om diskriminering på ett enda sätt: Hur kunde hon få gå vidare i utbildningen när hon klart säger att hon ska bära slöja?
En slöja är för mig ett förtryck, oavsett sort.
Kvinnan kan visserligen påstå att det inte är så, att hon väljer det av fri vilja.
Möjligt. I de länder där man måste ha slöja som kvinna indoktrineras detta dock genom hjärntvättning sedan tidig barndom.

För mig är det självklart att kvinnan inte ska ha slöja när hon arbetar som polis! Ingen ska heller bära en turban, cowboyhatt eller ha en tuppkam till uniformen. Inga synliga tatueringar. Alla poliser, oavsett kön, ska se likadana ut.
DET är för mig jämställdhet och ett sätt att inte diskriminera någon.
Regler är till för att gälla alla, på samma villkor och med samma skyldigheter.
 
http://lt.se/nyheter/sodertalje/1.3002166-beslojad-polis-anmaler-sin-arbetsgivare