tisdag 9 juni 2015

Medeltida räcker inte!

Dömd för att ha förolämpat islam samt att ha startat en hemsida där politik och samhällsfrågor skulle diskuteras. Straffet: Tio års fängelse, tio års reseförbud, över 250 000 USD i böter samt 1000 piskrapp. Högsta instans har nu fastslagit straffet för Raif Badawi.
För att försöka tysta övriga instanser infördes nya lagar så att även hans advokat Waleed Abu al-Khair nu sitter fängslad med ungefär samma straff.
Sen får Wallström kritik när hon kallar dem medeltida!?

Jag har full förståelse för att saker och ting ska ske diplomatiskt många gånger. Att man ska tassa på tå för vissa instanser men någonstans måste gränsen gå.
Det är helt absurt att detta bara får fortgå!
Medeltida räcker inte. Det är total forntid att ens kalla detta för någonting annat än en total diktatur som torterar sina egna medborgare om de inte följer de diktaturlagar landet har.
Varför ska vi fjäska för dem?
Som jag ser det skulle allt med detta land bojkottas.
Varenda liten pinal dit borde stoppas och varenda sak som möjligt skulle ta sig hit, glöm det.

I Sverige är yttrandefriheten självklar och det borde den vara överallt men på de flesta ställen sitter det maktfullkomliga män som inte har någon förståelse alls för någon som tycker annorlunda. Raid och Waleed har inte mördat, torterat eller våldtagit någon. De har uttryckt sin åsikt och uppmanat andra till att göra likadant. Vad är problemet?
Om det de skrev inte stämmer/stämde, vad straffas de för?
Tål de inte kritik?

Helt uppenbart inte. Saudiarabien, måtte världen vakna. Människor som Raif behövs för att det någon gång ska bli en förändring!
Jag har länkat till Amnesty där det går att skriva under för att de ska befrias.
Gör en insats!

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/saudiarabien-bloggare-ska-piskas
https://www.amnesty.se/engagera-dig/agera/ovriga-aktioner/saudiarabien-frige-raif-och-waleed/#.VXSf0UAMSbQ.facebook