tisdag 16 juni 2015

Någonstans måste gränsen gå.

En muslimsk man är missnöjd med att inte få halalslaktat kött.
På anstalten där han avtjänar sitt straff.
Tack.

dagensindustri.se
Någonstans måste gränsen gå och att denne man inte får som han vill anser jag vara ett kryss i taket. Om du kommer till Sverige, landet som anpassar sig åt allt och alla, som anser att alla är lika mycket värda oavsett vilket kön de har eller vilken etnicitet de har och som gör allt för att alla ska känna sig nöjda. Om man väljer vårt land och kommer hit för att begå brott, då ska de över huvud taget vara tacksamma över att de har mer än en rätt att välja på.

Faktum är alltså, att anstalten har fler än ett alternativ. De har tre alternativ: Vanlig normalkost, normalkosten minus fläskkött och sedan vegetarisk kost. Mannen som är missnöjd anser dock inte att detta räcker då normalkosten utan fläskkött inte innehåller halalslaktat kött. Djuret har alltså inte fått några heliga ord lästa när det fick halsen avskuret utan bedövning.
Detta är faktiskt djurplågeri och något jag anser vara fruktansvärt fel oavsett vilken religiös Gud som påstår att det är det enda rätta. Varför är det ingen jude som klagat över att det inte finns kosherslakt?

Om jag hade bestämt hade det funnits två alternativ, normalkost och vegetarisk, med undantag om någon måste ha en speciell kost för sin sjukdomsbild. Detta borde dock enbart gälla på ålderdomshem och skolor för den som hamnar i fängelse har gjort ett aktivt val att inte följa lagen och bör därmed, som jag ser det, inte ens få ha en åsikt. De ska vara tacksamma över att de ens får mat. Det är våra skattepengar som betalar att människor bakom lås och bom ska få ha valfrihet i valet av mat vilket är mer än många gamla och skolungdomar har. Det är pinsamt att någon inlåst ens klagar.

Mannen i fråga anser inte det vegetariska alternativet vara tillräckligt bra då han är diabetiker.
Mitt tips till denne man: Om du nu vill äta speciell mat, har sjukdomar och vill ha dem tillgodosedda: Håll dig då inom lagens ramar så kan du ordna det själv.
Jag förstår inte problemet.

http://www.dagensjuridik.se/2015/02/muslim-som-begar-halalkott-pa-fangelse-forlorar-i-domstol