måndag 15 juni 2015

Nummer fyra har landat!

Då var hon äntligen här!
Född den 14 juni klockan 19:48, 3850 gram tung och 50 centimeter lång.
Flicka nummer tre är välkommen till familjen!

How long will I love you?
As long as there are stars above you
And longer if I can.

How long will I need you?
As long as the seasons need to
Follow their plan.
How long will I give to you?
As long as I live to you
However long you say.

How long will I love you?
As long as stars are above you
And longer if I may.


Precis som tidigare kommer det av hänsyn till henne inte att publiceras några bilder på nätet utan den rätten lämnar vi över till henne den dag hon själv kan välja det. Tyvärr finns det människor som kommer döma henne och hennes syskon utifrån vem jag är och vilka åsikter jag har så detta är det minsta skydd vi kan ge dem. De ska förhoppningsvis aldrig behöva lida för att jag många gånger räknas som kontroversiell i vissa frågor.
 
Namnet har varit på tapeten sedan flicka nummer ett föddes och hade blivit detsamma oavsett om det blev en pojk eller flicka. Som jag har skrivit tidigare är jag allergisk mot att något av barnen ska få heta sitt namn med första bokstaven i efternamnet under hela sin skoltid. Med lite tur slipper de det nu. Min högsta önskan var att vår första flicka skulle heta Boo men jag fick ge upp det då vi är två som har en åsikt. Det namn hon fick är dock hennes nu och allt annat hade känts konstigt. Vanans makt tar snabbt över.
 
Lilltjejen kommer heta Ziva Enniz Hel Pilthammar. Vi inser att det kan ställa till problem för henne i framtiden men som skrivet, namn vänjer man sig alltid vid. Ziva (finns många olika stavningar på namnet men vi har valt denna) betyder på hebreiska "det strålande ljuset" men är inom hinduismen känd som förstöraren samt lärdomens gud. Enniz kommer från irländskan och betyder från början "ö" men för oss handlar det främst om en missuppfattning på pojkens namn för många år sedan. Det har sedan hängt med och blivit något vi vant oss vid. Hel kommer från fornnordiskan samt asatron och var den gudinna som bestämde och tog hand om kvinnor, gamla och barn när de skulle gå vidare. Hon ska även ha varit det förflutnas gudinna. För oss är det viktigt att det ska finnas någon anknytning till den tro vi så länge hade i Sverige.
 
När nu flicka nummer tre har anlänt är det intressant att se på dem för faktum är att de alla tre är "tillverkade" under samma minutrar i ett provrör i Malmö. De kunde således varit trillingar, eller kunde Enniz ha varit äldst, eller två av dem tvillingar och den tredje ett syskon. Slumpen och läkarens beslut har gjort att de har kommit i den ordning de har. Vi har tekniken att tacka väldigt mycket för!
Kvar i frysen finns dessutom ytterligare några embryon som kan få ett liv om vi bestämmer det och den tanken är många gånger väldigt jobbig. Trots att det inte räknas som ett liv betyder de mycket men något "familjen annorlunda" kommer det inte bli här.
Tack Curakliniken Öresund för vår fina familj!
 
Ni som vill hälsa på är välkomna från och med nästa vecka då syskonen har hunnit lära känna varandra. Enniz behöver absolut ingenting, syskonen är glada oavsett och utöver det oerhört bortskämda så om tanken finns att köpa något, skänk de pengarna till de barn som behöver dem bättre:

Kom sedan hit så ska vi ha bjuda på lite fika och något gott att dricka!
Tack Waterboys för en av åttiotalets bästa låtar.