lördag 13 augusti 2016

Hårdhetens religion?

Konvertiterna ökar och många tror att det är färden genom Europa som har gjort det. Fler och fler lämnar islam för att bli kristna och anledningarna är många.
En av dem är dock att många säger sig ha mött så mycket krav, våld och social kontroll från människor i deras närhet såsom släktingar och religiösa ledare, att de inte längre vill tillhöra den religionen.
Genom sin färd i Europa har de utöver det stött på så många kristna grupper som har hjälpt dem att de har fått en annan bild av denna religionen.
svt.se

Välkomna till väst!
Kristendomen har inte varit en ängel genom tiderna men de sista århundradena har det inte hänt mycket. På något märkligt sätt är det så att många väldigt gärna lägger fram alla nackdelar med exempelvis kristendomen när islam kritiseras. Detta är för mig helt obegripligt.
Det är som att kasta sand i sandlådan med hänvisning till att det "var inte jag som började". Det är helt ovidkommande och rättfärdigar inte någonting.

Detta är människor som lämnar en religion därför att de inte anser att den är bra. Den styr dem som människor. En religion ska enligt mig inte vara styrande utan vägledande. En religion som islam blir dock styrande när den har krav på exempelvis bön och klädsel. Jag upplever inte det på alls samma sätt med andra religioner men det är väldigt svårt att säga någonting om detta utan att anklagas för att tycka det ena eller andra. Någons fel rättfärdigar inte något annat.

Jag tillhör svenska kyrkan och kommer inte gå ur den under några omständigheter. Den är kanske inte det viktigaste i världen för mig men då Sveriges är ett kristet land anser jag det vara väldigt viktigt att vara en del av kyrkan. Många gick ur när de insåg att det kostade dem pengar att vara med men den summan är för mig helt ok. Man betalar för allt annat här i världen så varför det skulle vara gratis förstår jag inte.

Jag vill välkomna alla människor som nu blivit en del av den svenska kyrkan.
Gå in i kyrkan och njut av tystnaden. Ingen som skriker, styr eller bestämmer men som vägleder dig om du själv vill det. Du kan dessutom ta med frun och sitta jämte henne.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/kristna-forsamlingar-vaxer-nar-asylsokande-konverterar