måndag 22 augusti 2016

Mer pengar till kvinnorna!?

Jämställdhet är viktigt. Verkligen.
Ska svensk damfotboll fungera måste de få mer pengar.
Ursäkta?
Mer pengar?

Jag läser denna artikel och förundras över vad jag kallar ren dumhet. Kvinnofotbollen måste få mer pengar annars kommer den inte att fungera. Kvinnofotbollen måste ha mer pengar så att de får lika mycket som männen. Vi ska vara jämställda!
VAD!?

Tro mig, jag bryr mig inte om damfotboll eller rättare sagt, jag bryr mig lika lite om damfotboll som herrfotboll. Jag kan inte se något mer meningslöst slöseri med sitt liv än att titta på eller utöva denna sport. Oavsett kön.

Tydligen är det så att damfotbollen endast får dryga 100 miljoner varje år när herrfotbollen får 1,7 miljarder. Hur i hela världen kan diskussionen kretsa kring att damfotbollen ska ha mer pengar när det mest logiska att ifrågasätta vore att vända sig emot det faktum att 1,7 miljarder kronor varje år går till några män som sparkar på en boll!

Jag tycker att vi ska vända kampanjen. Svensk damfotboll behöver inte mer pengar utan svensk herrfotboll behöver mindre pengar!
För 1,7 miljarder hade många av Sveriges problem blivit betydligt lättare.
För de pengarna hade många människor kunnat få ett hyfsat liv inom äldreomsorgen, barnen inom skolverksamheten eller varför inte en guldkant till alla människor som sökt sig till Sverige de sista åren!?

Jag vet, fotbollen håller många borta från gatorna. Det är bra att ungdomar får en sysselsättning. Jo, men de sista åren har det tydligen inte hjälpt med tanke på hur frekvent det brinner i bilar nu för tiden. Eller har biltillverkarna blivit riktigt dåliga på att använda flamskyddsmedel.

Meningen med sport borde vara att man ska ha roligt, inte att man ska tjäna ohyggliga summor pengar på det för det behövs ingen högskoleutbildning.. eller hur var det nu socialdemokraterna sa?

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/svensk-damelitfotboll-foretag-talar-om-jamstalldhet-men-sponsrar-anda-herrfotboll