lördag 27 augusti 2016

Rätten att bära slöja!

Det måste vara upp till varje kvinna att få välja vilka kläder denne vill bära och precis det lägger jag som grund till att slöjor, precis som Sophia Jarl skriver, bör förbjudas i Sveriges skolor. Slöjan är nämligen inte en valfrihet utan en av de största symbolerna över allt vad ojämlikhet kan vara. Den är symbolen för religiöst förtryck och att några få individer, på grund av religiös indoktrinering, påstår att de väljer det bör inte stoppa någon annan.
För jämlikhetens skull borde slöjan ses som den religiösa symbol den är och därmed plockas bort från svenska skolor. Svenska skolor är nämligen icke religiösa och ska istället visa på vikten av att alla människor får vara som man vill, oavsett vilket kön man är född till.
svt.se

Det är skrämmande att se alla dessa människor som nu gör uppror för att kvinnor ska få bära niqab, hijab, burkini eller någon annan form av slöja.
På fullt allvar, tror ni att någon kvinna väljer att bära detta plagg?
Om det nu är så att detta är ett val kan man nämligen fråga sig varför detta inte finns i länder som inte har en starkt religiös tillhörighet. Varför inte detta finns i länder där män och kvinnor anses vara jämställda.

Slöjan är det perfekta sättet att visa makt och ägande. Slöjan är det yttersta tecknet på att mannen är överställd kvinnan och för mig är det helt fel att vi accepterar detta i ett västerländskt tänk.

Frankrike förbjöd heltäckande klädsel på stränderna och kritiken har varit massiv på de bilder där kvinnor tvingas ta av sig sin heltäckande baddräkt. Jag anser inte att något våld ska användas utan tycker att den lagen ska ses som ett sätt för kvinnorna att bli en del av det moderna samhället. De får helt enkelt inte gå till stranden med slöja för det är emot lagen.
Frankrike har sedan en tid tillbaka ett förbud mot kvinnor bärandes slöja på offentliga platser. Bulgarien har samma lagar förutom om du är turist.

Människor tar nu på sig slöjor för att visa sitt stöd för alla de som fått böter eller tvingats av med sin slöja på Frankrikes stränder. Var var ni när dessa kvinnor blev påtvingade dessa slöjor?
Varför har ni inte protesterat mot förtrycket och den ojämlikhet detta innebär?
Varför protesterar ni inte mot den behandling dessa kvinnor tvingas utstå av de män de lever med?
Västtänket går i frihetens tecken och ingen ska förtryckas.
Våld är under alla omständigheter fel men att ge de kvinnor som bär slöja trots ett förbud anser jag är rätt då det med all sannolikhet är det enda sättet att till slut låta kvinnorna få vara fria.

Istället för protester för att försvara slöjan bör dessa personer högljutt demonstrerar mot det faktum att kvinnor hjärntvättas in i detta religiösa tänk som förtrycker dem.

http://www.svt.se/opinion/goobe-och-aanstoot-om-burkini
http://www.svt.se/opinion/sophia-jarl-om-sloja
http://www.svt.se/opinion/helene-bergman-om-hijab