onsdag 17 augusti 2016

Helt oorganiserat..

Femton år, bortrövad och tvingad till Sverige för att tigga. Verkligheten är inte rolig för alla på jorden. Flickan vittnar om att hon blivit bortrövad från sin familj, forslad till Sverige och här slagen för att tvinga henne att tigga men för all del, ge dem pengar!
Vad händer med kronorna du skänker?
Jo, de går till de som slår henne och tvingade henne hit och blir det tillräckligt lönsamt kommer de kidnappa och tvinga hit fler flickor att tigga. Bra..
sr.se

Tiggeri är ett gissel enligt mig och jag anser att det borde förbjudas. Jag tycker inte att man ska tillåta något som så uppenbart inte är ok. Denna flicka är nu omhändertagen och får det förhoppningsvis bra i Sverige men någonstans finns en familj som saknar henne och vill ha hem henne.

De personer som tagit flickan till Sverige sitter nu anhållna. Problemet blir att straffen är så pass låga och fängelsevistelsen som en semesterresa vilket gör att det inte avskräcker. Om du väljer att begå en brottslig handling får du i princip inga konsekvenser. Det tvistas om ifall fängelsestraff är avskräckande eller inte och jag är säker på att de svenska inte är det. Vi har knappt några straff. USA har helt fel system enligt mig och jag hade absolut inte velat ha livstids straff eller dödsstraff i Sverige men här är vi för mesiga.

Personerna som kommer hit och tigger kommer från så pass dåliga förhållanden att de svenska fängelserna är som en semestertripp för dem. Problemet blir när man tror att tiggeri är en väg ur misär och fattigdom när den enda raka vägen är att studera.
Problemet för många av dessa personer är då att de inte vill följa den skolgång som finns för barnen utan istället väljer att hålla dem hemma vilket leder till att spiralen fortsätter nedåt.

I en perfekt värld skulle detta aldrig hända men just du kan se till att det kan sluta.
Ska du prompt ge tiggarna något så ge dem mat för pengar går bara till överhuvudet och gynnar förtryck och som i detta fall, bortrövandet av ett barn.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/en-flicka-bortrovad-for-att-tigga