måndag 29 augusti 2016

Mer övervakning är den rätta melodin.

Anmälningarna om sexuella ofredanden och övergrepp på barn läggs på hög då polisen inte har tid att utreda dem. Härom veckan stod det fem polisbilar vid ett av kommunens asylboenden som jag bor vid. Fem polisbilar.
Det var nämligen bråk mellan två grupper på boendet.
Polisbristen har dock inte med det nya Sverige att göra för det har bara genererat arbeten.
Alla som har valt Sverige är nämligen så högutbildade.

Jo, självklart måste polisen komma när det blir stora bråk.
Jag minns dock inga eller få sådana bråk under min uppväxt.
Det fanns ett gäng som ställde till liv och härjade rundor men jag kan inte minnas att det kom fem polisbilar ens då när det fanns fler av dem.
svt.se

Om jag ställer frågan till mig själv om vad jag anser vara viktigast är det dock utredningarna om barn som far illa. Hade jag styrt hade jag hellre låtit polisen kollat det först då barn alltid är mer utsatta än vuxna.

Jag förundras nästan dagligen över att de styrande inte vaknade tidigare när övriga medborgare, de flesta i alla fall, började se varningens tecken överallt långt tidigare.
Självklart ska vi hjälpa människor men vi kan inte sänka hela landet för deras skull.
Man kan inte sitta i en livbåt och tro att man kan dra alla överbord för helt plötsligt kommer även den båten börja att sjunka. Tyvärr.
Hur öppna hjärtan man än har så fungerar det inte.

Barn som misstänks fara illa få nu vänta och riskera att fara ännu mer illa på grund av att polisen inte hinner med det de ska. Det är enligt mig inte polisens fel utan politikernas. De stod med skygglappar, öppnade gränserna och trodde att allt skulle lösa sig av sig själv.
De trodde att människor bara skulle finna sig i att packas som sillar i asylboenden överallt och nu när de flesta av dem äntligen har vaknat har vi ett Sverige med massiva problem.
De sista studierna visade att segregeringen i Sverige börjar bli som i USA. Människor lever i parallellsamhällen utan möjligheten att ta sig bort.
Bilar brinner och polisen får utstå stenkastning tillsammans med alla andra utryckningsfordon.
Samtidigt får utsatta barn inte den hjälp eller det stöd de behöver.

Med Eliasson i spetsen finns det bara en lösning.
Kan alla problem i trafiken lösas med kameror så kan förmodligen allt annat i samhället också lösas på samma sätt. Upp med mer övervakning!
Och skulle det inte gå kan man väl trycka upp en ny modell av armband..

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/akut-polisbrist-barn-blir-lidande