måndag 15 augusti 2016

Tacksamhetens tecken.

I skydd från bomber, granater och krig men inte tillräckligt nära saker de anser vara nödvändiga. De asylsökande har nu blivit tvingade av bussen trots att det är långt till närmsta affär och att det inte finns ett sjukhus nära.

Det är inte första gången dessa notiser kommer upp i media men min uppfattning är att det inte är ovanligt. De skapar dock inga notiser längre. Sverige är inget stort land men av någon märklig anledning har stora delar av befolkningar från fjärran länder bestämt sig för att just här vill de stanna och bo. De har dock stora krav på hur det ska vara.
Vad är det för fel på att vara i trygghet?
Här viner inga bomber!
svt.se

De asylsökande vägrade kliva av bussen då det var för långt till ett sjukhus. Vad ska de med ett sjukhus till? Antar de att de måste uppsöka konstant hjälp eller de sätter krav utefter vad de blivit tillsagda? Det är ju inte så att de har blivit placerade mitt ute i ingenstans utan det bor faktiskt människor där som har valt just den platsen.
Duger inte den till dem?
Ett sjukhus behövs för planerad vård och akuta tillstånd. Det ska inte besökas i onödan utan det är vårdcentralen som ska bli den första platsen dessa personer besöker.

Jag bor inte nära ett sjukhus och till närmsta akut är det dryga fyra mil. Besöken där har i och för sig varit väldigt frekventa de sista åren men annars är det vårdcentralen som får besöken. I Hällevik har vi en jättebra affär som är guld värd men den som bor på ett boende får alla saker de absolut behöver: tak över huvudet, tillgång till vatten och mat.
Människorna anser utöver det andra att boendet håller för dålig kvalité.
Att ställa krav är bra men ska göras på rätt saker.
Åter igen, det viner inga bomber här.

Om det vore så att de sattes i tält mitt ute i vildmarken så hade jag förstått dem. Hade de blivit tvingade att bo utan tak över huvudet, mat och vatten, då hade jag förstått dem, men att klaga på grund av att de inte anser att platsen är tillräckligt bra och central. Det tar priset.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/tvingades-lamna-ockuperad-buss
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/asylsokande-vagrar-lamna-buss-2