tisdag 2 augusti 2016

Mångfalden berikar..

Röd och gul och vit och svart, gör detsamma har han sagt..
För er som inte vet är det en sång som sjöngs i söndagsskolan förr i tiden.
Den kompletta texten är:
"Jesus älskar alla barnen, alla barnen på vår jord. Röd och gul och vit och svart, gör detsamma har han sagt. Jesus älskar alla barnen på vår jord."

Jag kan inte påstå att jag är troende. Det finns säkert något någonstans men oavsett så tror jag inte att någon så högt uppsatt skulle lägga energi på saker som är triviala.
Trivialt för mig är nämligen att bry sig om vem en annan person älskar.
Om en man älskar en man, en kvinna en kvinna eller personerna har olika hudfärg, religion eller ålder. Det är för mig helt meningslöst i den bemärkelse att jag inte har med det att göra.
Så länge de är lyckliga och mår bra lägger jag mig inte i det för just lyckan, det är det viktigaste.

I Sverige har självklarheten med detta vuxit fram under många år och tyvärr hotas det nu.
Varför?
Den som vill se har garanterat inga större problem att inse varför.
Anledningen att det har blivit är ett problem är främst att människor har flyttat till Sverige och tagit med sig den skeva bild om vad Gud vill hit. Deras Gud tror nämligen helt uppenbart på att detta med människors lika värde gäller oavsett kön på de som älskar varandra.
Varför skulle någon bry sig vad andra gör?

Jag skulle aldrig någonsin få för mig att gå i ett Pridetåg men det handlar inte om att jag har något emot människor som inte är hetero utan istället att jag anser det vara så självklart att alla ska älska den de vill att Pridetåg är överflödiga.

Artiklarna handlar om Södertälje. Ett av de områden i Sverige där väldigt mycket människor flyttat. Människor med andra bakgrunder, kulturer och tänk än vad som har varit i Sverige under så många år. Med dessa människor har en syn på hbtq-personer dykt upp som inte hör hemma här.
Mångfald för dem är nämligen inte att du ska älska vem du vill oavsett kön.

För mig är det skrämmande att en regering som påstår sig vara feministisk, som anser sig vara solidarisk och stortänkande, inte arbetar hårdare för människors lika värde när det kan ifrågasättas genom ord som rasist eller främlingsfientlig.
Risken finns ju att de inte kritiserar en grupp efter deras handlingar utan istället utefter deras bakgrund, oavsett om de gör rätt eller fel..

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/tufft-att-vara-hbtq-person-i-sodertalje
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/kommunens-prideflaggor-forsvunna