tisdag 23 augusti 2016

Stolpskott.

Ett av huvudsyftena för mig är alltid att det ska bli så bra som möjligt för barnen. I de fall där de biologiska föräldrarna fallerar ska barnen placeras i ett hem som ska behandla dem som sina egna och låta dem bli en del av en redan fungerande familjekonstellation.
Barn kan aldrig hjälpa att de finns till.

Barnen som var placerade i detta hem lämnades ensamma med en berusad mormor medan mamman reste på semester utan dem. Stolpskott finns det inom alla yrken, föreningar och grupper av olika slag men inom detta område borde det inte få existera.
Hur tror hon att dessa barn någonsin ska kunna må bra i detta hem?
Hur tror hon att de någonsin ska kunna må bra någonstans där vuxna finns?
avoa.se

Sverige är ett fantastiskt land på många sätt men är en katastrof på så många andra sätt. Vi slår oss gärna på bröstet och berättar vad bra vi är för alla andra men i verkligheten gömmer vi mycket under mattan. Hur i hela världen kunde detta hem bli ett familjehem?
Hur kunde detta hem klara genomgångarna för att få ta hand om små barn över huvud taget?

När en sådan banal sak som att ge barnen en normal trygghet inte ens fungerar i familjehemmet, vart ska barnen då vända sig?
De sitter i en väldigt utsatt situation om människorna som får ta hand om deras liv inte tar det på allvar. För mig finns det inte på kartan att åka någonstans utan barnen. Någon gång i framtiden kan det kanske bli möjligt men faktum är dels att jag inte vill och dels för att barnen finns här för att vi har valt dem. Då är det vår plikt att ha hand om dem. Inte alla andras.

Svensk lag ser här väldigt märklig ut enligt mig.
Denna mamma borde få ett kännbart straff för att hon har betett sig så fruktansvärt illa. Hon borde inte komma undan med att hon inte längre fick ha barnen, som nu tvingas flytta på sig igen, utan hon borde låsas in för att därefter ge dem en ansenlig summa för att det de har tvingats genomlida.
Stackars barn.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/lamnade-barnen-ensamma-akte-pa-semester