lördag 6 augusti 2016

Föregångslandet Frankrike?

Danmark brukar av svensk media anklagas för att vara tuffa gentemot de människor som vill söka asyl i deras land. Svensk media anser att reglerna är hårda men inte ens Danmark stänger de moskéer som på något vis visat sig inhysa islamister.

Jag har besökt Frankrike många gånger och landet placeras inte ens bland topp tio av den enda anledning att det är så svårt att ens prata engelska där. När vi väl förklarat att vi är svenskar, inte tyskar, brukar det gå bättre men bara det är för mig märkligt. Jag tycker inte illa om människor vars anfäder har gjort mina släktingar någonting och anser inte att den tyska befolkningen idag kan stå till svars för vad som hände för snart hundra år sedan.
svt.se

Frankrike tar dock ett steg nu som jag anser vara i rätt riktning.
De stänger de moskéer som på något sätt har visat sig jämka med eller sympatisera med islamister.
Frankrike har tagit ett beslut om att de som utövar en fundamentalistisk, salafistisk tolkning av islam är radikala och de ska inte längre få finnas kvar i Frankrike.
Som jag ser det är detta ett bra sätt att inte få in fler unga människor i dessa felaktiga fotspår.
Det är nu ni ska kalla Frankrike och mig för rasister.
Alla i de moskéerna är inte radikala!
Alla muslimer är inte terrorister!

Min motfråga blir då: Stängs ALLA moskéer ner?
Svaret är nej. De som utövar hat stängs ner och jag anser det vara bra.
Genom att göra såhär kommer andra moskéer inte våga ta in dessa hatpredikanter och de kan därmed inte sprida sitt budskap. Åtminstone inte på det hållet.

Danmark hade inspelningar från moskéer i bland annat Aarhus, om jag minns rätt, där det uppviglades till hat mot de otrogna och jag blir inte förvånad om Danmark gör likadant som Frankrike i framtiden. Varför ska man tillåta människor som enbart sprider hat och uppmanar till dåd att bli en del av samhället?
De har på helt egen hand gjort sig utsatta.
Moskéen hade efter skriverierna härom veckan med all sannolikhet stängts ner om Sverige hade följt samma väg. De bjöd in en hatpredikant och försvarade sedan det med att han var duktig.

Jag vet, nu kommer de där blåögda människorna säga att du, kristna begår med brott! Ska deras kyrkor då stängas ner!?
Ja, finns det präster i svenska kyrkor som står och predikar inför sina församlingar med ord om att alla människor som inte tillhör samma tro ska dödas, då är det helt ok.
Jag tror dock inte att de är så många.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/frankrike-stanger-ner-moskeer-i-terrorns-spar