fredag 5 augusti 2016

Märkligt.

De har rest från Kiruna!
De är nämligen missnöjda med svensk invandringspolitik och har därför valt att protestera utanför riksdagshuset. Riksdagsledamöterna har visserligen sommarledigt men media är där och uppmärksammar det hela.

De protesterar mot att lagen om tillfälliga uppehållstillstånd är retroaktiv samt att anhöriginvandringen blir svårare. I tidigare artiklar har människor intervjuats som säger att det nu inte längre är någon mening att stanna kvar i Sverige.
svt.se

Som jag ser det:
Protestera på, det är er fulla rättighet!
Det kommer dock inte hjälpa.
Varför?
Jo, för Sverige kommer inte klara att varenda människa som anser sig ha det dåligt i sitt födelseland bestämmer sig för att flytta till Sverige då vår välfärd är så generös. Migrationsverkets sida talar sitt tydliga språk för den som vill se.
Alla som söker asyl kommer inte från krigsländer. Sedan de blivit tvingade att visa papper på vilka de är har det blivit stora förändringar och det handlar med största sannolikhet om att människor tidigare påstått att de varit från Syrien då de i det fallet får uppehållstillstånd i Sverige.

Om de nu bara vill slippa kriget, vad är det för fel med att bo, äta och leva här gratis i tre år?
Känns det inte bra så är det frivilligt att vända till det första land de kom in i när de tog sig till Europa. Känns det jobbigt har de alltid alternativet att skaffa en utbildning eller ett arbete vilket kan leda till ett permanent uppehållstillstånd.
Problemet här, om man läser Migrationsverkets statistik, är att dessa människor inte är så utbildade som det påstods i början. De kommer alltså aldrig på egen hand kunna ta sig in på några högre utbildningar. De har nämligen inte ens svensk grundskoleutbildning som grund i sitt lärande.

Demonstranterna säger att Sverige ska vara landet för rättvisa och jämlikhet, vi är kända för det. Vad skönt att vi är kända för det men vad synd att så många utnyttjat det till katastrofens rand. Någonstans måste man nämligen titta på för vem det ska vara rättvist. För vem ska det vara jämlikt?
Är det rättvisa att en gammal mormor betalar av lagningarna på sina tänder från en dålig pension medan vissa får det?
Är det rättvisa att någon som aldrig har arbetat ett handtag i Sverige får pension?
Är det rättvist att jag får betala för min sjukhusvistelse medan andra får den nästan gratis?

Vad är sedan jämlikhet.. att landet plötsligt fått dela upp badtiderna i simhallar och diskuterar zoner på festivaler och konserter?
Det tycker inte jag.

Alla som vill är välkomna till Sverige. Det rättvisa och jämställda landet i norr.
Här arbetar både kvinnor och män, vi döljer oss inte och tror inte på Gud i någon större utsträckning. Ni får dock komma hit och tro och tycka vad ni vill och som jag ser det, kan ni stanna så länge ni vill bara ni arbetar, studerar eller turistar. Ni får alltså stå för ert uppehälle själv.

De människor som har det verkligt illa ska självklart få allt det vi andra har. De ska få bli en del av detta. De människorna bestäms dock av UNHCR och kallas för kvotflyktingar.
Ökningen av antalet kvotflyktingar har jag propagerat för under många år.
Då vet vi nämligen att vi hjälper människor som enligt FNs flyktingorgan har det sämst i världen.
Som det ser ut i dagsläget känns det inte som om det är fallet nu.
Dessa människor kan nämligen resa genom halva Sverige för att delta i en demonstration om att de inte har fått tillräckligt mycket tillräckligt länge.
Det kanske hade varit bättre att vara nöjd med det man får?
Ni slipper nämligen både bomber och krig samt får tak över huvudet och mat varje dag.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/hundratals-asylsokande-i-protest-utanfor-riksdagen