fredag 27 mars 2020

En utrensning av män.

Gäsp. Så känner jag när jag bläddrar i nyhetsuppdateringarna och det enda som skrivs är corona. Covid-19. Corona. Covid-19. Corona..
Någonstans tror jag inte att det bara är min hjärna som har tröttnat på uppdateringarna för det är nog gemene man. Det märks att intresset har svalnat betydligt för plötsligt släpps lite andra nyheter igenom. Hysterin kommer lägga sig även om vissa gör allt för att den ska hållas vid liv.

Människor som gärna skriker kommer vakna till slut.
Många har redan gjort det och plötsligt börjar man titta på framtiden.
Man har insett att jordens befolkning inte kommer utplånas av detta virus och ser som i ett mirakel några år framåt. Det ser dock inte lika ljust ut på grund av den masshysteri som gått bananas i världen. Den ekonomiska kraschen kommer gissningsvis ta betydligt fler liv än viruset.

Det är inte ebola som drar fram. Intressant i det är dock att NÄR ebolan var som värst i Afrika så skrev man ytterst lite om det i väst. En sjukdom som i det första skedet dödade 80-90% av dem som blev drabbade, var ingen huvudnyhet varje dag. Ett virus med några procents dödlighet är en total katastrof.

Ekonomin. Ja, många börjar nog inse att den inte är något man tar för givet och vissa drar till och med svängar till världskrigen och depressionen. Allt detta är på grund av hysteri. Andra människor bestämmer över hur detta ska fungera och Sverige har fått kritik över hur vi sköter detta. Vi får alltså kritik från länder som har kaos. Bilden är väldigt talande.
Vår kultur kommer rädda oss.
Problemet är att alla måste vara så politiskt korrekta att de följer strömmen istället för att stå emot. När ekonomin sedan totalkraschar och arbetslösheten stiger för varje dag.
Med detta kommer självmord, psykisk ohälsa och fattigdom som vi inte har sett tidigare.
Vad ska alla politiker vifta med då?
Hysterin kommer från dem och media.

Jag träffar oerhört mycket människor vart jag än går och en har jag stött på som verkligen är rädd. Samtliga andra lyfter på axlarna och menar att det löser sig. Media gör en höna av en fjäder. Jo, viruset kan döda men det är det mycket annat också som gör.
En kraschad ekonomi gör det definitivt.

Tre fjärdedelar av dem som avlidit är äldre män.
Det kanske är naturens sätt att jämna ut kurvan?
(Läs nu detta med ironi, ni som jagar fel.)

Se över din egen ekonomi, gynna det du kan och njut sedan av Sverige.
Du kommer nämligen inte komma så mycket längre på ett tag.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/hur-har-din-ekonomi-paverkats-av-corona-och-h
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/arbetslosa-riskerar-att-do-i-fortid
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/anders-tegnell-hart-tryck-pa-sjukvarden-i-stockholm