torsdag 26 mars 2020

I coronas spår..

I Sölvesborg beräknas det finnas 250-300 föräldrar som är extra viktiga då deras arbeten gör att de måste jobba om inte barnen är sjuka. Vid en skolstängning skulle det innebära att 650 platser ska hållas öppna. Kommunen har enligt artikeln valt ut tre dagis/förskolor och två skolor som ska hållas öppna. Mjällby skola och Möllebacksskolan ska hållas öppna och tanken blir då att de extra viktiga personernas barn ska gå där.
Kanehall, Markgatan och Midhall ska hållas öppna för de mindre barnen.
svt.se

Om jag hade tillhört en extra viktig grupp, vilket jag som tur är inte gör, så skulle mina små barn fått byta dagis och mina stora byta skola. Jag kan säga på rak arm att jag aldrig hade gått med på det.
Kristider eller inte, så ska barnets bästa sättas i fokus.
Det är nu de som ska avgöra detta menar att det bästa för dessa barnen är att de är i skolan - för kommunen behöver deras föräldrar.
Alla andra barn ska inte dit.
Samma personer kommer mena att det bästa för alla andra barn är att de håller sig hemma.
Båda visar på en total brist på insikt om olika bekymmer som kan finnas.
NPF är för många ett nytt begrepp men för dem som arbetar med eller lever nära någon som finns inom detta, vet vilket kaos en förändring kan innebära.
Det går inte att lura i mig att det är för barnets bästa som denne ska byta dagis/förskola eller skola på grund av sina föräldrar.

Jag vet att alla vill barnets bästa, och att personal som barnet känner sig trygg med sannolikt ska följa med. Bekymret är bara att det inte alls innebär att de kommer finnas där för barnet. Denne kan med bli sjuk, eller dennes barn eller..
Plötsligt står föräldrar där och ska lämna sina barn på ett ställe de inte känner igen sig, med vuxna den inte har någon relation till. Är det för barnets bästa?
Det är ju trots allt inte ebola som sprider sig..

Jag anser detta vara fel och lägger detta som en ytterligare punkt till varför skolor och dagis ska hållas öppna. De ska hållas öppna för barnens bästa.
Jag tycker att regeringen sköter detta bra och trots att jag förmodligen aldrig någonsin kommer rösta på socialdemokraterna eller Löfven, så tycker jag att de gör rätt.
Lugn. Ett magiskt ord som är få förunnat i denna hysteriska värld.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/sa-forbereder-sig-blekinge-infor-stangda-skolor