måndag 5 februari 2018

.. utan bomber och skjutningar.

De är sju stycken som bor uppdelade i två enrumslägenheter.
Två vuxna och fem barn.
Då det bara är en kokvrå ryker det in och det är svårt att andas i lägenheten.
Det är svårt att studera i lägenheten och barnen har ingen plats att leka.
De bor upp på varandra.
svt.se

"-De säger, "ni är fria att gå". Men vart ska vi gå?
Jag har inget jobb, ingen inkomst.
I Syrien behöver en person jobba för att elva personer ska kunna äta.
Här behöver elva personer jobba för att en ska kunna äta."

Jag ber om ursäkt för att jag är cynisk, hemskt och inte har någon empati i detta men jag blir så trött på människor som inte blir nöjda. Det varken skjuts på er eller släpps bomber på er i Vällingby väl?
Det går att studera i skolan. Det går att äta, alltså får de mat.
Hyran är på 16 000 kronor för dessa två lägenheter och pappan i familjen vet inte hur han ska kunna ha råd med det.

Jag kan upplysa denna familjen att om man istället väljer en lägenhet utanför storstadsområdena så får man ett större hus för 16 000 kronor i månaden. I Norrland betydligt mer och i söder ett helt ok hus. Där slipper man även eventuella skjutningar, större problem och man får chansen att se Sverige som de flesta andra i vårt land gör.

Du har inget jobb, kommer till Sverige med en fru och fem barn och förväntar dig en lyxlägenhet centralt i innerstan?
Som tur är fungerar det inte alltid så.
Hyran behöver du inte engagera dig i speciellt mycket för i Sverige kan man faktiskt bo såhär bra utan att ha bidragit med en enda krona i skattesystemet. Man kan bo såhär bra utan inkomst för ni får ungefär 8000 kronor i månaden i barnbidrag plus tiden före de fyllde fyra retroaktivt (Kan ha justerats ytterligare något men från början var det retroaktivt från tolv års ålder).
Inte nog med det är ni två vuxna som får socialbidrag samt att det med all sannolikhet ges bostadsbidrag gånger två då ni inte har en inkomst.
Tänk!
Så bra kan man ha det i Sverige!

Du klagar över att elva personer måste arbeta för att en ska bli mätt i Sverige.
Ja du. Anledningen till att det är så är bland annat på att vi har valt att vara hela världens dåliga samvete och öppnat upp gränserna för varenda person som anser sig ha det dåligt.
Tack vare vårt välfärdssystem måste alla vuxna arbeta och det är inte en rättighet utan en skyldighet då systemet kraschar om inte alla bidrar.

Så.
Istället för att gnälla kan ni vara lite tacksamma för att ni har tak över huvudet, mat varje dag och får gå i skolan. Detsamma hade inte gällt oss om vi flydde till ert land.
Ni bor i ett mellanboende på väg till en fast plats men passar den inte så sök er till områden där det finns lägenheter och arbeten istället för att gnälla över den gästfrihet ni faktiskt får.
Helt gratis.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/familjen-akesh-bosattes-i-tva-enrummare