tisdag 27 februari 2018

Ta från de rika!

Dyrare resor med flyg och det tackar vi den socialdemokratiskt styrda regeringen för!
Makten miljöpartiet har är skrämmande och nu ska alla som tänker resa betala för något de egentligen inte behöver. Resorna kommer bli dyra för ingenting då flera rutter nu flyttas utomlands istället.
svt.se

Det gäller att tänka till innan man låter ett gäng miljönissar i storstan styra.
Det är lätt att sitta i betongdjungeln och säga att vargen är bra för Sverige, bilen ett gift och det kollektiva fantastiskt! Att flyga, det är värre än att misshandlar någon på krogen..

Sverige är ett litet land i världen och vi behöver hävda oss när det är något vi faktiskt kan. Vi kan tydligen skryta med billiga flygresor till andra länder!
Rent krasst borde jag inte bry mig för vi flyger inte och har inte gjort på många år.
Jag älskar bilen och den frihet den ger och åtskilliga turer har gått till bland annat Tjeckien, Belgien och Nederländerna som är några av mina favoritländer att köra till.
Inget slår Holland på våren när tulpanerna pryder varenda fält och jag har kört dit enbart för att köpa lökar till trädgården, gatorna i Bryssel eller att sitta i Prag och njuta av hela atmosfären.
Vi behöver inte flyga.
Många måste dock flyga och för dem blir detta ingen höjdare.
En familj, en normal familje med två vuxna och två barn, som vill resa till Thailand kommer få utöka kassan med åtskilliga tusenlappar.
Mellan 500 och 800 kronor för varje biljett tur och retur.
Det blir en tummen upp på det!
Det normala familjen ska därmed betala över 3000 kronor extra för sin semester.

Hade det varit så att man visste att detta verkligen gick till det som pengarna skulle hade det varit ok men inte nu. Fridolin gnuggar sina händer. Han som aldrig flyger och belastar miljön..

Vi bor två timmar från Köpenhamn och SAS har redan varnat att de kommer flytta sina avgångar utomlands. Köpenhamn blir ett av alternativen till Malmö och vad generar det i längden?
Inte en krona mer till miljön och mindre pengar till allt annat i Sverige.
När de stora bolagen flyttar sina rutter blir många människor överflödiga och därmed arbetslösa. Arbetsförhållandena försvinner till exempelvis Danmark.
Känns det bra?
Det betyder mindre skatt till Sverige vilket i sin tur betyder att de som arbetar ska betala mer i skatt.
Heja socialdemokraterna och deras sörja!
Suck.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/snart-infors-flygskatt