söndag 21 april 2019

Learning by doing.

En av de stora fördelarna med att tillhöra ett parti är de många studiebesök man kan vara med på om de ordnas. Jag har alltid älskat dessa utöver det faktum att jag har arbetat på väldigt många olika ställen.
Igår/inatt hade jag förmånen att följa med alkoholhandläggarna runt.
Först besöktes ett tiotal restauranger i den ena kommunen och sedan mötte vi upp polisen. Vi fortsatte då i nästa kommun för att senare gå ut på nattklubbarna och kolla.
Så oerhört lärorikt!
Jag och kommunpolis Max.

Jag är grymt imponerad över hur proffsigt alla beter sig.
Min uppfattning är att restaurangägarna uppskattade besöket och mer än en tackade för tipsen de fått senast. Alla mötte dem med ett leende och var behjälpliga. Det handlar för mig om hur man bemöter varandra för det är ett givande och ett tagande.
Under kvällen var det flera som kände igen mig och valde att prata politik och då enbart i positiva ordalag vilket är fantastiskt trevligt att höra.

Flera saker har jag lärt mig utöver det som ingick.
Jag har lärt mig väldigt många nya restauranger främst i Karlshamn.
Jag har fått se nattklubbar som inte fanns när jag var ute och med dessa den ofattbara ljudvolym som är på dessa ställen. Hög ljudvolym till musik jag inte kände igen.
Bland gästerna dök några före detta elever upp och några nyfikna som kände igen mig från politiken. Ett par trevliga medlemmar från ungdomspartiet dök med upp och pratade.
Alla var oerhört positiva.
Jag kände igen en hel del människor från när jag själv har varit ute och spelat.
Tantvarningen kommer in när jag tycker att alla ser ut att frysa och konstaterar att de alla kommer få hörselproblem.

Varför väljer jag då att lägga min lediga lördag på fältet?
Dessutom påskafton.
Dels är det så att just påskafton inte betyder någonting för mig då jag rent religiöst tillhör en annan tro. Jag tror dessutom på detta med Learning by doing.
Jag har alltid haft väldigt svårt för att läsa in fakta och lyssnar mycket hellre för då kan jag minnas mycket mer. Om jag följer med anställda ut och ser hur de verkligen har det, då ser jag också lättare hur de har det. 
Genom att träffa dem ett helt pass, se vad de gör och ställa frågor på det så kan jag också sätta mig in i de förändringar som önskas eller inte.
Deras nya appsystem var fantastiskt bra och jag är imponerad över den teknik som användes.

Tusen tack för att jag fick följa med er!
Det var oerhört lärorikt och nästa besök är redan bokat.
Learning by doing - min melodi.

Fortsatt trevlig påsk alla!