onsdag 23 september 2020

Jag skrattar faktiskt rakt ut!

Debatten är verkligen viktig.. eller?
Moderaterna anklagar Socialdemokraterna för att de byter åsikt efter vad som är viktigt.
"Det du hatade för ett halvår sedan tycker du är fantastiskt nu".
Mycket intressant. 
svt.se

Jag själv är nämligen det levande beviset, tillsammans med många andra, att man anser att det är precis detta moderaterna har stått för. Man har gjort en totalsväng i många frågor. 
Den som har gått före och försökt visa vägen har blivit totalt nedhuggen, bara för att några veckor senare få veta att det var någon annans idé och nu är den bra.
När jag nämnde detta i Expressen i helgen fick jag svaret tillbaka att moderaterna inte alls utmärker sig på detta planet och partiet i sig inte har problem med att människor har egna åsikter. OM man inte har dem för ofta.
Haha.
Tjugo år i partiet så kan jag rätt mycket.

För några år sedan jagade jag på att samtliga moderata riksdagsledamöter borde bytas ut. För mig är det nämligen absurt att människor som hyllat Reinfeldt nu plötsligt kan tycka tvärtom.
Åsikten har vänt 180 grader.
Dessa ledamöter anser sig själv vara så oerhört oumbärliga att de dock måste vara där.
De biter sig fast med klorna för att skydda just SIN plats.
Där kommer bekymret in.
Det är inte deras plats och det borde vara en självklarhet att när man inte längre kan tillföra någon input, eller partiet inte lyssnar på vad dess väljare tycker.. då måste man byta ut dem.

Svantesson menar nu att socialdemokraterna har bytt åsikt för fort.
Då kan ju moderaterna fundera över hur det har varit med exempelvis invandringen, böneutropen, metoo eller varför inte tänket kring barn och deras välbefinnande?
Moderaterna har svängt.
De som sagt emot har man flyttat på.
Mest tydligt är det på Hanif Bali som är en av få moderater som faktiskt står fast vid sin åsikt. De har dock tagit allt för honom och idag sitter han på sin riksdagsplats utan någon chans att påverka någonting. En röst på honom blir en röst på geléklumpen som ändrar form efter vem de vill efterlikna.
Sverige behöver något bättre.

Att då sitta och beklaga sig är enligt mig att kasta sten i glashuset.
Svantesson har precis smält varenda ruta.
Tänk!
Partiet som öppnade upp gränserna och okontrollerat släppte in människor, nu skyller på alla andra över att de inte tar tag i problemet!
Samtliga som höll med Reinfeldt borde få betala för det de har ställt till med.
Tjänstemannaansvaret måste vara större och rimligheten att politiker kan ta katastrofala beslut utan att i efterhand få stå till svars, är skrämmande.
Svantesson med sin höga svansföring kanske bör fundera över, om nu Reinfeldts politik kraschade Sverige, varför hyllas han fortfarande på konventen?

Moderaterna har svängt i varenda fråga och till och med på lokal nivå sitter det människor som inför valet aldrig någonsin tänkte ens ta i sverigedemokrater med tång. Idag går det bra att sitta tillsammans och jamsa med. Politiken var verkligen viktig?
Sakfrågan?
Eller det är lönen som styr?
Jag är säker på vilket som är viktigast.
Hyckleri.

Kasta inte sten när du sitter i glashus.