onsdag 2 september 2020

NU kommer Sölvesborgarna att dö!

Alarm och katastrof!
Biblioteket och musikskolan ska nu äntligen få öppna igen!
Detta måste med styrets tänk, innebära en massiv risk för att människor ska bli smartare.. hade de besökt inrättningarna i vanliga fall hade de nämligen vetat att de inte är någon smittohärd iallafall. Varken för personal eller besökare.
Gissningen är att personal som ålagts att göra andra saker under sommaren, nu inte behövs längre varpå de kan återgå till sina vanliga tjänster.
svt.se

När man har läst kommentarerna från människor som faktiskt anser att stängningarna har varit korrekta, och som nu då måste vara riktigt oroliga, är att de hänvisar till att man faktiskt kan köpa böcker på andra ställen. Man måste inte gå till biblioteket och låna.
Det är för mig ett tecken på total okunskap.
Vi har bra högskolor nära, och ändå tror man att ett bibliotek lånar ut pocketböcker.
Den litteratur som används på högskolorna kostar oerhörda summor och kan knäcka ekonomin för varenda student. Har man inte studerat själv så har man uppenbarligen inte förstått det.
Vi vill att människor ska studera.

Musikskolan ska äntligen öppnas.Vad återstår då av den?
Vad jag har hört så är de utslängda från sina lokaler då de hipp som happ ska renoveras.
Hur många är antalet elever som har orkat vara kvar när kommunen förstörde undervisningen?
När det är få elever så blir resultatet sedan att det inte finns något underlag för att behålla de lärarna. Det i sin tur resulterar i att man skär ner på verksamheten.
Det har hänt så många gånger tidigare.

I detta måste man förstå att de som styr i Sölvesborgs kommun sätter sig över experterna kring coronatänket. WHO har till och med gått ut och hyllat Sveriges sätt men toppartiet i min hemkommun har på nationell nivå gått ut och ansett att en total nedstängning är lösningen. Min övertygelse är att det är helt fel.
Med tänket som finns så bör alla de kommuner som faktiskt har haft både musikskola och bibliotek öppna förstå att de gör fel.
Det betyder att i princip alla i hela Sverige gör fel, som inte har följt Sölvesborg.
Den som känner till denna världen vet att det är ett politiskt beslut som är taget med en styv nacke. Ingen vet bättre och detta resulterar i media.

Så nu ska det vara säkert?
Om man hade valt att prata med personalen innan man stängde ner, vilket hade varit smakligt då det är de som kan detta, så hade biblioteket aldrig stängt. Personalen hade nämligen kunnat fixa det själv på ett par dagar. Det förtroendet har jag nämligen till dem.
Detsamma gäller musikskolan.

Istället för att lyssna på dem som kan, så har man istället kört över och varit lite bättre.
Jag tror på individen, precis som partiet jag förespråkar.
Äntligen öppnar biblioteken och musikskolan igen!

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/solvesborg-oppnar-biblioteket-och-musikskolan-efter-coronastangningen