lördag 26 september 2020

Kanske en liten skattehöjning kan föreslås?

En tsunami med skräp.
Så beskrivs kusten längs med Honduras och jag förstår ilskan.
Det är lätt att tänka att jag inte bryr mig om miljön, då jag ständigt klagar på mycket av det som genomförs. Faktum är dock att jag anser mig ha flera betydligt mer långtgående planer än flera andra och jag har försökt att implementera det många gånger.
När jag ser detta tänker jag dock bara på en sak:
Kan inte Honduras införa en plastpåseskatt?
Det verkar ju vara lösningen i Sverige!

svt.se
Om det som nu sker i Sydamerika även hade hänt här i Sverige, då hade jag tyckt att en pant på plastpåsar hade varit ok. Som det är nu anser jag dock att det är helt fel.
Se filmen nedanför och förundras över hur mycket skräp som faktiskt slängs rakt ut.
Vi i Sverige betalar redan lite extra skatt för att vi köper plastpåsar, men i dessa länder slängs allt rakt ut. Vi pratar nu inte om några flaskor eller någon påse, utan mängde av skräp som forsar in över stränderna.

Tyvärr är det så att i Sverige så har miljöpartiet lyckats med att totalt kapa denna fråga för alla andra. Ett litet marginalparti gör att tänket kring miljö hängs upp på vad andra länder gör eller inte. Inte nog med att i redan har en oerhört hög skattetabell, så är det nu ett faktum att vi ska betala sex kronor för en påse - på grund av att andra länder skräpar ner.
Sittande regering är överlycklig och använder pengarna till att fylla igen något av alla de hål som uppstår när de drar fram. Känns det verkligen ok?

Miljön är viktig.
Jag säger ingenting om det.
Det måste dock finnas lite sans i det som sker.
Har vi riktig otur så tänker nu regeringen i Sverige föreslå en liten skattehöjning till för oss svenskar, så att skräpet som sprider sig vid Honduras kust kan hejdas och tas om hand där. 
Jag hoppas att de i detta parti som tänker så, de kan helt enkelt flytta till Sydamerika.