tisdag 19 juli 2022

När (M)an inte har egna idéer..

Jag är rätt dålig på att kolla lådan efter post men en av döttrarna kom in med reklam i helgen. Reklam för moderaterna i Sölvesborg. Därmed tänkte jag förklara lite saker och poängtera hur läget ser ut. Jag har nämligen all fakta kvar sedan det förra valet.

Nummer ett som alla ska förstå är att det där reklambladet som landade i just din brevlåda.. den har du själv betalt. Det är nämligen så att moderaterna tar emot partistöd, som skapats av dina skattepengar. Pengarna du vill ska gå till elräkningar och tak över huvudet.. de går till att trycka upp lappar med budskap som du har hört tidigare.

Moderaterna fick sist 33 500 000 kronor i partistöd.
Alltså; 33,5 miljoner av dina skattepengar.
Varje år.
Medborgerlig Samling anser att de pengarna ska vara just dina så antingen tar man bort dem från skatten eller så lägger man dem på de kärnverksamheter som finns. 

Vad är det då de vill?
Det finns tio punkter och jag skrattar mig igenom dem, men väljer några:
Punkt 2: Alla kommunala nyanställningar skall föregås av en kontroll mot belastningsregistret.
Min tanke: Har man inte koll på att detta redan görs på majoriteten så bör man kolla upp det först. I detta ska man också fundera över vad man ska göra med svaret. 
Du har alltså fuskat med skatten för ett par år sedan och finns därför i belastningsregistret. Får du då vara anställd som exempelvis barnskötare eller vaktmästare?

Punkt 3: Moderaterna i Sölvesborg har en uttalad ambition att öka ängsmarken på kommunala grönytor för att bevara den biologiska mångfalden.
Min tanke: HAHA!
Jag har sett skyltarna i kommunen!
De har satts upp där man inte hinner sköta om platsen. 
Den gamla lekplatsen i kvarteret är en sådan plats.
En liten remsa där lekplatsen blev så misskött att man tog bort den.. sen sätter man en skylt att den ska vara ängsmark. Tror de verkligen att någon går på detta!?

Punkt 5: Det finns en tydlig ambition för nästa mandatperiod att påbörja arbetet med att minska kommunens underhållsskuld som är beräknad (Här fanns det ett stavfel i texten) till 150-200 miljoner.
Mitt svar: Uppenbarligen har foldern tryckts (för dina skattepengar) innan de hade tänkt till.

Punkt 6: De vill återinföra vårdbiträden inom äldreomsorgen.
Mitt svar: Skratt! Detta var mammas förslag för över fyra år sedan men då var det inte tillräckligt bra, men nu anses det vara korrekt. 

Punkt 8 och 9: De vill ha två pedagoger i varje förskoleklass och/så att alla får möjlighet att klara sin skolgång på bästa sätt.
Mitt svar: Tanken är gammal och fler pedagoger är aldrig fel.
Tänker de att de allihop ska vara utomhus?
I dagsläget finns nämligen inga lokaler. Flera skolor får baracker för att man inte bygger ut och mögel återfinns för att underhållet inte sköts. Det spelar därmed inte någon roll om det är fem pedagoger när de inte har någonstans att vara. 

Sedan, sist men inte minst.. hur kan de ens förnedra sig genom att sätta siffror på sina tröjor?
Det finns inte en enda uns av jämlikhet när man måste visa för andra människor vilken plats man har på en lista och efter alla års erfarenhet så handlar det enbart om det faktum att nummer ett själv vill synas mest. Med armarna i kors är man allt annat än en demokratins företrädare för tänk tanken att någon annan i gruppen hade fått mer kryss.. hade man bytt plats då?
Jag tror inte det.
Makt fördummar och pengar plockar det sista ur allt sunt förnuft.

Medborgerlig Samling sätter inga nummer på tröjor betalda av skattebetalarna.
Vi anser nämligen att vi alla är lika.
För där är summan av kardemumman:
DU, som skattebetalare, betalar partiernas reklam.
Deras kläder.
Deras gåvor när de syns.
ALLT betalas med DINA pengar.

Det är dags att tänka om.
MED anser att dina pengar ska gå till rätt saker.
Tänk vad 33,5 miljoner om året kunde gjort för Sverige...
Då är det bara moderaternas stöd.
Alla partier får liknande.
Tänk om!