torsdag 28 juli 2022

Nya bilar tömdes på luft.

Tänk att du gör dig iordning och skyndar ut till bilen.
En bil som du med största sannolikhet har för att du måste ha den för att kunna arbeta. En lyxprodukt som många säkert hade tagit bort om det var så att de hade ett val.
När du sedan kommer ut så inser du att din bil är platt.
Du tror du har kört på något tills du ser en lapp i vindrutan.
En lapp som säger att de har tömt dina däck på luft för miljöns skull.
Blir du glad?

I artikeln intervjuas en man som berättar att de visserligen har en ny bil, men att den köptes in för att den var miljövänligare än deras förra.
Att den bilen tömdes på luft visar alltså på två saker:
Dels det faktum att dessa miljöaktivister anser att alla som har nya bilar är rika och dels att de inte förstår att miljöbovarna är de äldre bilarna.
Alla minns vi väl det förra språkröret för miljöpartiet som målade båten med giftig färg och körde runt med en jättebil för att kunna dra sin båt.
Hyckleri kallas det.

Människorna som nu fick däcken tömda på luft arbetar så att dessa miljöaktivister ska få de bidrag de söker, för jobba. Det tvivlar jag att de gör.
Det brukar nämligen hänga ihop det där med att få bidrag och att tro på att allt löser sig om vi bara börjar med häst och vagn igen, fram tills de själv behöver komma iväg någonstans snabbt.

Om det var så att mannen i artikeln hade bråttom ut för att hans fru fått en allergichock och var tvungen att åka till sjukhuset? Om någon var allvarligt sjuk och denne man skulle skynda sig dit?
Du kan såklart påstå att du ska ringa ambulans, men många gånger går det snabbare om du själv börjar köra. OM någon inte hade överlevt.. hade miljöaktivisterna förstått att de är ansvariga för det som har skett då?
Jag tvivlar på det.

Hur får man då bort denna miljövänster?
Ett väldigt effektivt sätt enligt mig bör vara att plocka bort alla bidrag.
Den dag de måste arbeta för att få mat på bordet och tak över huvudet.. då hinner de nog inte med att förstöra för dem som gör detta helt naturligt.
Är du frisk och inte jobbar - då borde du inte heller få några pengar.