måndag 17 augusti 2015

3 år och övergiven av rättssystemet.

Tre månader har snart passerat sedan treåriga Juni från Hörby kidnappades. Ju fler gånger jag sökt information, desto räddare blir jag av att inse att det svenska rättssystemet så gärna talar om barnets bästa men inte agerar efter det.

En treårig flicka är försvunnen från den enda familj hon känner till. Hon har en mamma, pappa och syskon. Idag börjar skolan för de flesta barn i Sverige och förmodligen även för syskonen. Lillasyster är dock försvunnen för att rättssystemet och Högsta Domstolen har sommarledigt.
Jag missunnar dem verkligen inte att få semester men beslutet över hur framtiden kommer te sig för detta barn och denna familj ligger i deras händer.

Den biologiska mammans advokat med firma verkar
verkligen engagerade i det där med
barnets bästa när man inte ens kan stava till
Familjerätt.
Många är det som påstår att det biologiska bandet alltid är det starkaste. Många påstår att ingen kan vara mamma som en "riktig" mamma. Jag hoppas verkligen att alla de som anser så vara fallet, funderar på hur det fungerar för adopterade barn. Blir deras föräldrar aldrig riktiga? Kan de aldrig få "riktig" kärlek? Jag anser att det inte stämmer. För mig är ett biologiskt band bara en DNA-sträng, inget annat. En mamma är den som älskar barnet villkorslöst.

Juni placerades i familjehem fyra månader gammal. Hon placerades för att hennes biologiska pappa misshandlat henne svårt och hennes biologiska mamma stått och sett på. Trots att han bröt lårbenet på sin lilla flicka gjorde mamman ingenting. Flickan fick garanterat ingen närhet och var undernärd. Att denna lilla flicka överlevde var ett under för det kunde lika gärna slutat som för Yara. Hon kunde lika gärna varit död.

Alla som har barn kan se på dem och gråta över den behandling detta barn fick. Alla kan garanterat känna empati för henne. Hennes biologiska mamma kunde uppenbarligen inte det för varenda reflex i hela kroppen säger till att barnen ska skyddas framför allt. Det finns inte ens en tvekan i att jag hade offrat mitt liv för barnens skull. Trots det, motarbetas flickans bästa. Det finns människor som vet var hon befinner sig för trots att det gått tre månader, är hon försvunnen.

Den biologiska mamman har en advokat som garanterat vet vart de befinner sig då det är hennes klient. Jag har försökt anmäla henne men hon skyddas av sitt ämbete. Hur i hela världen kan lagen skydda den som gör fel!?
Denna advokat och hennes man dömdes i fjol för att ha fuskat med skatten och jag undrar varför i hela världen hon får ha sin titel kvar. Det är för mig lika ologiskt som att en polis som blir dömd för ett brott får arbeta kvar inom polisväsendet. Hon som ska föreställa en del av lagen blir dömd, men ska fortfarande representera den!?

Sverige skryter ständigt om att vi ser till barnets bästa. Helt ärligt, jag skäms. Jag skäms för att en myndighet kan ta sommarledigt när ett treårigt barn väntar på deras beslut. Om nu Sverige alltid ser till barnets bästa ska sociallagen skrivas om, familjehem ska inte kunna byta kommun när de förbrukat sitt förtroende i den ene, socialen ska arbeta utifrån barnet och familjehemmet liksom de biologiska föräldrarna ska få använda sig av en second opinion. En biologisk mamma ska inte kunna komma och ta sitt barn när det inte anses vara barnets bästa men vad händer?
Ingenting.
Tre månader har Juni varit försvunnen men alla är bakbundna.

Den biologiska mammans tolk måste veta var de befinner sig. "Advokaten" måste veta var hon finns sig och frågan man kan ställa sig är då varför de är så svåra att hitta. Det finns en journalist som varit i kontakt med henne. Varför pejlas inte mobiler och kontokort, varför avlyssnas inte släktens telefoner och varför spanas det inte dygnet runt? Resursbrist är garanterat en del men sedan kommer lagen. Polisen får inte pejla den biologiska mamman för hon är inte efterlyst så med andra ord är de skyddade. Pinsamt.
Detta är ett treårigt barn!

En kvinna som råkar ha samma DNA som detta barn ser barnet som en ägodel och tar henne. Det finns ingen tanke på barnets bästa och socialen samt rättssystemet borde ställa en enda fråga om systemet skulle fungera och den frågan skulle gå till barnet:
Vilka är dina föräldrar?
Juni hade garanterat svarat att hennes familj var i Hörby.
Hennes familj sedan hon var fyra månader gammal.

Jag hoppas verkligen att Högsta Domstolen förlänger LVUet och ser till att denna lilla tös får lugn i det som är hennes familj. Varenda dag av väntan är en katastrof för detta barn!

Detta är en rättsskandal utan dess like.

http://www.hd.se/lokalt/helsingborg/2014/03/10/skattesmall-efter-resor-med-jobbet/
http://www.advns.se/familjeratt/
http://www.sydsvenskan.se/skane/mamma-som-domts-for-misshandel-rovade-bort-sin-dotter/
http://www.exponerat.net/invandrarpappa-brot-larbenet-pa-sin-fyra-manader-gamla-dotter/ (enda gången jag någonsin kommer länka till denna sida)